KAD DOĐE ZIMA, NJEMU ŽIVOT VISI O KONCU! Dečak ima retku bolest i nije otporan na hladno vreme! Po telu mu se pojavljuje užasan osip i jedva diše

Užasno stanje!

Dečak plače
Dečak plače, Foto: Printscreen

Sedmogodišnji Britanac Tomi Lič morao je da čitavu prošlu zimu provede u bolnici zbog retkog stanja kod kojeg hladnoća uzrokuje alergijsku reakciju.

Kad god mu je hladno on povraća, bori se za dah i dobija osip svuda po telu. Tomi pati od teškog oblika urtikarije i angioedema, što su stanja koja uzrokuju koprivnjaču i oticanje ispod kože. Njegova majka Ebigejl Mekdonald (26) kaže da ne može ni da ga umota u odeću i zagreje jer je Tomi takođe alergičan i na toplotu. Ebigejl je stalno zabrinuta da je život njenog sina ugrožen jer čim se simptomi pojave njemu hitno trebaju lekovi.

DA LI BISTE JE PREPOZNALI? Sa 15 godina je igrala Virdžinu, bila je u rijalitiju i ima sina sa poznatim pevačem! Evo čime se danas bavi! (FOTO)

U nekim slučajevima urtikarija može dovesti do anafilaktičkog šoka a angioedema uzrokuje oticanje jezika, ometajući disanje.

To je užasno stanje i uvek paničim zbog toga jer može biti životno ugrožavajuće ako Tomi ne primi medicinski tretman. Srce mi puca kad vidim svog malog dečaka sa maskom za kiseonik i žicama koje vise po njemu u bolnici, ali on je tako hrabar – kaže Ebigejl, majka dvoje dece iz Ameršama.

Ona je prvi put primetila osip na Tomijevoj glavi kad je imao pet godina.

- Mislila sam da je u pitanju viralna infekcija, ali je sledeće jutro bio prekriven osipom od glave do pete i žalio se na bolove u stomaku i grudima. Lice i stomak su mu bili otečeni – priča Ebigejl.

U bolnici je dobio antihistamine i adrenalin, nakon čega je ustanovljena dijagnoza. Uzrok njegovog stanja je još nepoznat, ali ga uzrokuju toplota, hladnoća, trenje, pritisak na kožu, sunce i čak voda.

- Uvek sam na straži jer nikad ne znamo kad će se to sledeći put dogoditi, zbog čega je još strašnije. Tomi se zabrine čim vidi osip, čime ga samo pogoršava – navodi njegova majka.

Ebigejl je rekla da je Tomi propustio mnogo druženja s prijateljima i da njihova porodica ne može otići ni na izlet, a kamoli odmor jer se plaše da će se simptomi pojaviti dok su u avionu ili u stranoj zemlji.

Bonus video: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi