Devojka gola
printscreen
Devojka gola

printscreen

Devojka gola, Foto: printscreen

Lian Retklif, na Instagramu poznata i kao "Freelee the banana girl" je popularna je vege blogerka i jutjuberka iz Australije.

Pre godinu dana napustila je grad i preselila u džunglu u Južnu Ameriku.

Otkad se iz rodne Australije zajedno sa svojim dečkom preselila u džunglu 37- godišnjakinja "Freelee the banana girl" prestala je da se brije, ne šiša kosu, ne koristi šampone i šminku.

Kaže da je uspela da uštedi 4000 dolara. Lian kaže da se oseća slobodnije nego ikad u životu i da joj se život otkad se preselila znatno poboljšao.

"Banana Girl" trenutno živi u kolibi u južnoameričkoj džungli sa svojim dečkom.

Oni uzgajaju svoje voće, sami kroje prostirke na kojima leže i žive minimalističkim stilom.

Sa svojim pratiocima dele video snimke o svom životu, a u jednom je pokazala kako izgleda jedan njen dan u džungli.

Kad se ujutru probudi i izađe iz šatora, prvo kreće u vožnju biciklom, onda se tušira ispod tuša koji je postavljen blizu jednog drveta. Odlazi po vodu na potok, a za ručak su na meniju banane i papaje.

Dnevno pije litru i po do dve i po litre soka od narandže koje sveže cedi svako jutro a to joj, naglašava, podstiče cirkulaciju i jača imunitet. Svoj ručak naziva "čokoladni milkšejk", a u njemu su datulje, voda, organski kakao prašak i malo paprene metvice.

- Pronašla sam mir. Većinu dana provodim gola, slobodna od odeće koja me ograničava. Hranim se uglavnom organskim voćem i povrćem koje pokupim sa imanja. Tuširam se monsunskim kišama i pijem iz netaknutih potoka. Odrekla sam se nezdravog života i pronašla mir. Osećam se savršeno - napisala je ova neobična žena.

Svesna je da njen način života mnogi smatraju čudnim, ali rekla je da je biti čudak njena specijalnost.

Iscrpljivao ju je radni dan od 9 do 17 sati i sve popratne stvari koje su pratile nen svakodnevni gradski život.

- Buđenje uz alarm, spremanje više od sat vremena za ograničavajući posao, šminkanje da bih se uklopila, hodanje u visokim potpeticama i lažno smeškanje ljudima. Bilo mi je dosta toga da provodim svoj život na način da se neko drugi bogati na mojim leđima. Što je najgore, bilo mi je dosadno. Želela sam da osetim nešto vredno u životu. Jednog jutra sam odlučila da prestanem da budem rob. Ubrzo sam otkrila veganstvo i svoju istinsku strast u životu - priča ova žena.

Lian je postala svetski poznata pre dve godine zbog svog neobičnog režima ishrane. Naime, dnevno bi pojela i po 51 bananu, a ta dijeta, nazvana "Raw Till 4" je odmah postala senzacija na društvenim mrežama.

Zagovarala je konzumiranje isključivo sirovih namirnica do 16 sati popodne, nakon čega bi usledio veganski obrok pun ugljenih hidrata za večeru. Zahvaljujući takvoj ishrani ona je izgubila 18 kilograma i uprkos tome što su nutricionisti ovaj režim smatrali “zabrinjavajućim” on je postigao veliki uspeh.

 

Komentari (2)

deda

23.06.2018 11:54

Za mesec biće rutavija od momka

pera rogonja

23.06.2018 12:59

Budalastine,bolje se zivi na salasima u Srbiji,jedino sto se ne setamo goli po imanjima ali u kuci smo goli kad god imamo prilike.Kakva vest o zivotu u djingli do mojega.