Patrijarh Pavle
EPA
Patrijarh Pavle

EPA

Patrijarh Pavle, Foto: EPA

Mnogi dolaze na njegov grob da se mole, u nadi za izlečenjem, u želji za potomstvom i rešavanjem problema. Nekim vernicima su molitve zaista pomogle, a bilo je i onih koji su se izlečili od najtežih bolesti.

O tome svedoči i Mirjana Barišić iz Zemuna, koja već deset godina pomaže manastiru Rakovica i koja potvrđuje da se na mestu gde patrijarh Pavle počiva oseća poseban mir.

Svetac koji je hodao

- Čula sam razne priče o isceljenju, to su za mene čuda. Mnogima su molitve patrijarhu Pavlu pomogle, on i jeste bio čudo. Jedan dečko iz Resnika bio je paralizovan, bio je i u bolnici, ali kako je došao ovde na grob patrijarha da se moli, on je prohodao! Još uvek teško hoda, ali veruje da mu je on pomogao - priča nam Mirjana.

PROČITAJ JOŠ:

Kaže da to nije jedino čudo, kao i da je čula za 20 slučajeva isceljenja.

- Pavle je bio svetac koji je hodao, zaslužio je da i zvanično bude proglašen za sveca, zaslužio je to još onog trenutka kada je došlo pola miliona ljudi da mu se pokloni - ističe ona.

Molitve patrijarhu Pavlu pomogle su i Milanki Martić iz Kneževca, koja je čak i lično poznavala patrijarha Pavla.

Patrijarh Pavle

Agape/printskrin

Patrijarh Pavle, Foto: Agape/printskrin

- Želudac mi je bio loše i pritisak, ali otkako dolazim ovde, ja sam bolje, zahvaljujući Bogu i patrijarhu Pavlu ja sam dobro. Lekove više ne pijem. Čak mi je i levo uvo krvarilo i molitve Pavlu su pomogle. On je bio naš živi svetac, pomogao je mnogima, čak i nakon upokojenja. Jedan dečak je bio bolestan od raka, a njegovi baba i deda su dolazili ovde da se mole, a dečak, koji sada ima osam godina, ozdravio je. Ima dosta njih koji nisu mogli da hodaju, pa su prohodali, nerotkinje su uspele da dobiju potomstvo, ovo mesto je bolje od bolnice - priča nam u dahu Milanka i nastavlja:

Bio uz narod

- Inače sam iz Prištine, poznavala sam patrijarha Pavla, on je bio u Gračanici. Bio je na Kosovu i Metohiji uz svoj narod kad je bilo najteže, nije se odvajao od nas, bodrio nas je i molio da ne napuštamo ognjišta. Pričao je kako je bolje da se sklonimo negde i sačuvamo glavu, ali da ne prodajemo domove, jer će doći vreme da se vratimo. Kajem se što ga nisam poslušala!

Šef dilera zvani Tocilo pao u spektakularnoj akciji MUP-a! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 14.11.2019. 16:13 - 14.11.2019. 16:27 Popadali u Mladenovcu! Mladen Novaković-Tocilo, Foto: MUP Mladen Novaković (37), zvani Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca uhapšen je jutros u policijskoj akciji u kojoj je zaplenjeno 77 kilograma heroina. POTVRĐENO PISANJE ALO.RS Ministar policije se upravo obratio javnosti - Velika akcija službi bezbednosti nadomak Beograda!

Beograđanka Ružica Mravić dolazi na grob pokojnog patrijarha Pavla jednom mesečno i kaže da je Pavle nezamenljiv:

- Imam problem sa očima i očni pritisak, otkako sam počela ovde da dolazim, bolje mi je.

VERUJEM U NJEGOVE MOLITVE

Ljiljana Obradović iz Beograda juče je treći put posetila grob patrijarha Pavla, a kako nam je rekla, juče ujutru joj je nešto reklo da treba da ode tamo i da se pomoli.

- Imala sam pre tri meseca težak udes, imam problem sa laktom i nikako da mi bude bolje, duži period suprug i ja ne možemo da dobijemo potomstvo. Da ne verujem da je ovde dolazilo do izlečenja, ne bih došla, verujem da će pomoći - kaže ona.

BONUS VIDEO: