Zemlja
printscreen
Zemlja

printscreen

Foto: printscreen

U novom istraživanju koje su objavili Univerziteti Daram i Ilionois navodi se da je telo na ivici Sunčevog sistema za koje se pre mislilo da je nevidljiva planeta – u stvari crna rupa. Naučnici su zabrinuti zbog ovog otkrića, jer spoljna ivica Sunčevog sistema pokazuje “čudne” anomalije, preneo je britanski “Ekspres”.

Pročitajte još:

Zabrinutost se pojavila kad je poljski optički instrument OGLE zabeležio niz gravitacionih anomalija. Neobičnosti gravitacionog zahvata navele su istraživače da pomisle na prisustvo primordijalne crne rupe (PBH) na mestu onog što su ranije nazvali “Planeta 9”. Oni veruju da je ova crna rupa nastala u prvim sekundama nakon Velikog praska i da je nekako uhvaćena u naš solarni sistem.

Planeta Zemlja

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Potencijalno postojanje crne rupe na ivici Sunčevog sistema nateralo je naučnike da se zapitaju da li će ona jednog dana uvući u sebe Zemlju i druge planete. Ako je ta hipoteza tačna, onda je ta crna rupa udaljena od Zemlje 90 milijardi kilometara, što je manje od jedne svetlosne godine i ekstremno blizu u astronomskim pojmovima.

- Normalne crne rupe imaju bar solarnu masu jer su stvorene od zvezde, dok ove primordijalne mogu biti znatno lakše, recimo Zemljine mase, ili čak lakše – rekli su autori studije.

Devojka (22) otišla u provod sa drugaricama: Kad je videla fotografije iz izlaska, prestravila se! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 19:51 Ona je napisala da su njene drugarice na sreću videle šta se desilo. Foto: Facebook printscreen Grupa irskih žena koje su se zabavljale na Zakintosu na kameri su uhvatile zastrašujući trenutak kada je muškarac ubacio tabletu u jedno od njihovih pića.

To znači da potencijalna crna rupa nije dovoljno velika da bi se zabrinuli zbog nje. Naučnici su takođe rekli da je verovatnoća da je to telo crna rupa ili planeta veoma slična.

- Mi ne kažemo da to ne može da bude planeta, već da to ne mora da bude planeta – istakli su oni.

Bonus video

Taksisti napali građane!

 

Komentari (1)

goran

13.10.2019 23:16

u bar da hoce