Planina Šuma Jesen
Shutterstock
Planina Šuma Jesen

Shutterstock

* Životinja koju je on uslikao išla je u krdu sa drugim leopardima uobičajene boje krzna

* Crni leopard boju svog krzna ima zahvaljujući procesu suprotnom albinizmu – melanizmu

*  Leopard crne boje manje je veličine od običnog

Naime, u pitanju je crni leopard. Životinja koju je on uslikao išla je u krdu sa drugim leopardima uobičajene boje krzna.

Dva dečaka su se igrala kada se pitbul zaleteo i ščepao jednog za GLAVU, a onda je vriske čuo komšija tinejdžer!

AUTOR: Srbija danas; D.K. DATUM I VREME: 29.07.2019. 11:42 Šestogodišnji Mejson L. i dvojica njegovih komšija igrali su se ispred kuće u Konrou, Teksas, kad je pritrčao odbegli pitbul i napao dečaka. Pit bul pas, Foto: Profimedia Pitbul je zgrabio mališana za glavu.

Crni leopard boju svog krzna ima zahvaljujući procesu suprotnom albinizmu – melanizmu. Tako krzno leoparda postaje tamno i time ga izdvaja kao retku i posebnu vrstu. Ovo je prvi put u poslednjih 100 godina da je neko uspeo kamerom da zableži pojavu crnog leoparda.

 

Ovom fotografijom, Vil Burard Lukas ostvario je svoj dečački san. Crni leopard može se naći na prostorima jugozapadne Kine, Mjanmara, Nepala, južne Indije, Jave i južnog dela Malajskog poluostrva, kao i u Africi, južno od Etiopije. Leopard crne boje manje je veličine od običnog a iz određenih uglova mogu se videti šare karakteristične za leoparda na njegovom crnom krznu.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Upoznajte Lea - psa koji će vas osvojiti na prvi pogled