Tajland
Youtube/Printscreen
Tajland

Youtube/Printscreen

Tajland, Foto: Youtube/Printscreen

Često je kazna za serijske ubice i okorele kriminalce smrt. Takvu presudu ne mora izreći sud. Često im za zlodela sude "kolege", pripadnici kriminalnih krugova. Ipak, sudbina jednog zlotvora sa Tajlanda je toliko jeziva da opstaje kao opomena svakome ko bi se usudio da počini bilo kakvo nedelo!

Kazna koja je stigla Si Kueja se u mnogome razlikuje od svih drugih. Večni počinak ovog monstruma, poznatog po ubistvima dece, nalazi se u Muzeju sudske medicine u Bangkoku. Telo je smešteno u stajklenu vitrinu, a vremenom je postalo turistička atrakcija.

Reč je o kineskom migrantu, koji se 1944. godine preselio na Tajland. Ostao je upamćen po jezivim zlodelima kao što je ubistvo šestorice dečaka, čija je srca i jetre pojeo.

Uhvaćen je i obešen 1950. godine. Policija i detektivi su ga pitali zašto je počinio tako strašne zločine i da li se kaje. Odgovorio je da se ne oseća krivim i da će ga dečiji organi učiniti besmrtnim.

Sudije se nisu složile sa njim. Si Kuej je obešen iste godine, ali to nije bio kraj njegove jezive priče. Posle egzekucije njegovo telo nije sahranjeno! Tretirano je parafinom, a zatim premešteno u Muzej sudske medicine u Bangkoku – kao opomena za sve koji bi se usudili da počine slične zločine.