KAKO BIL GEJTS TROŠI SVOJE BOGATSTVO? Živi u vili od 127 miliona dolara, gde se nalazi soba sa trambolinom i plafonima koji su visoki šest metara, nikome nije jasno zašto mu je ta soba posebno draga

Drugi najbogatiji čovek sveta važi za veoma skromnog milijardera ali ponekad voli i da ugodi sebi.

Bil Gejts
Bil Gejts, Foto: Printscreen youtube

Bil Gejts je druga najbogatija osoba naše planete ove godine, ali ga prati reputacija skromnosti. Koosnivač Majkrosofta kupio je vilu u Kaliforniji po ceni od 43 miliona dolara u martu ove godine, ali to je samo jedan od retkih trenutaka u kojima on troši toliki novac.

Sada već davne 1994. godine, potrošio je 30,8 miliona dolara na aukciji, kako bi se dočepao dnevnika Leonarda da Vinčija na 72 strane gde se nalaze njegovi naučni zapisi i skice. Napisan između 1506. i 1510. godine, ovaj dnevnik se nalazi u masivnoj biblioteci Gejtsa, a on ga povremeno pozajmljuje brojnim muzejima, koji ga dele sa javnošću.

Kako je sam rekao, jedina stvar na koju je potrošio ogromnu količinu novca jeste njegov privatni avion vredan 40 miliona dolara. Slavni biznismen je objasnio da svoj avion koristi tokom poslovnih putovanja, kojih ima zaista mnogo.

Bil Gejts
Bil Gejts, Foto: Youtube/Printscreen

Kao što znate, Gejts živi u Vašingtonu, u vili od 127 miliona dolara, gde se nalazi soba sa trambolinom i plafonima koji su visoki šest metara. Kako je jednom prilikom izjavio, on obožava tu sobu, jer su njegova deca baš tu provodila najviše vremena a kako ga je posao često odvajao od njih jasno je zašto mu je baš ova prostorija draga.

Sa obzirom na to da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 114 milijardi dolara, Gejts troši samo delić kada kupuje sve te skupocene stvari. Tokom godina, njegova supruga i on su donirali veliki deo svog imetka brojnim organizacijama koje se bave poboljšanjem globalnog zdravlja i obrazovanja. Njih dvoje su takođe pobornici ideje da bogati ljudi još za života trebaju donirati veći deo svog bogatstva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi