Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer
Shutterstock, ilustracija

Rudolf Brojs iz Austrije ceo svoj život je posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog leka protiv raka, i napravio je poseban sok za koji je tvrdio da leči ljude od opake bolesti.

Zbog toga je razradio poseban post u trajanju od 42 dana, tokom kojeg se piju samo čajevi i poseban sok od povrća, a glavni sastojak je cvekla.

Brojsov sok se pravi samo od ekološki uzgojenog povrća. Sok može da se napravi kod kuće od domaćeg povrća, a sastoji se od: cvekle (55%), šargarepe (20%), korena celera (20%), krompira (3%) i rotkvice (2%). Važno je napomenuti da se sa sokom od cvekle ne bi smelo preterivati, već ga je potrebno uzimati onoliko koliko organizam u ovoj terapiji sam traži.

Ali, redovno konzumiranje cvekle pomaže i opštem boljem stanju organizma.

Cveklu bi posebno trebalo da konzumiraju trudnice jer je bogata folnom kiselinom, što sprečava mnoge bolesti novorođenčadi. Osim toga, sok od cvekle stimuliše rad jetre i žuči i sprečava zatvor.

Međutim, nije naučno dokazana efikasnost lečenja koji je osmislio Rudolf Brojs niti postoji dokaz za tvrdnju da ćelije raka umiru za 42 dana posle konzumiranja ovog soka.