Piramide Egipat
Alo.rs/V.Đ.
Piramide Egipat

Alo.rs/V.Đ.

Piramide Egipat, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Dr Mustafa Al-Vaziri, generalni sekretar egipatskog Vrhovnog saveta za starine, otkrio je detalje arheološkog otkrića u Sahari.

Pročitajte još:

- Arheološko otkriće u Sahari sadrži 27 kovčega u boji, u kojem se nalaze mumije iz kasnijieg perioda 26. porodice - rekao je Al-Vaziri u intervjuu.

- Ovo je prvi put da je otkrivena mumija u obliku mumificiranog skarabeja, zajedno sa drugim oblicima zmija, krokodila i mungosa.

ANKETA: Glavni grad Egipta je:

 

Al-Vaziri je potvrdio da se "na području Sahare i dalje nastavljaju radovi iskopavanja kako bi se otkrilo još kovčega", napominjući da su "otkriveni artefakti očuvani i u vrlo dobrom stanju, nakon otvaranja jednog od ovih kovčega".

- Rad na ispitivanju stanja mumija je u toku, a detalji celokupnog arheološkog otkrića na području Sahare trebalo bi da budu objavljeni sledeće subote.

Doktor Zahi Havas, bivši egipatski ministar za antikvitete, rekao je u prethodnom intervjuu, da će ovo arheološko otkriće potresti svet zahvaljujući ogromnom arheološkom blagu koje se nalazi na području stepenaste piramide.

Zahi Havas je objasnio da se prostorija nalazi 13 metara ispod površine zemlje.

Arheolog je istakao da telo mumija ukazuje na bogatstvo njihovih porodica, ističući da Egipat sadrži mnoštvo arheološkog blaga i samo 30 odsto onoga što je do sada otkriveno.

Preporučujemo: