Jutjub, aplikacija
Profimedia
Jutjub, aplikacija

Profimedia

Jutjub, aplikacija, Foto: Profimedia

Google Play Music je do pojave novih YouTube aplikacije bio Google-ov muzički striming servis, koji je bio relativno popularan i kod nas.

Google Play Music se u potpunosti gasi u oktobru ili nešo kasnije, a njegovu zaostavštinu poneće aplikacije YouTube Music ili YouTube Premium. Kompanija Google je sve korisnike Google Play Music aplikacije obavestila da se taj servis i aplikacija gase i da bi kupljene pesme, albume i druge audio zapise trebalo preneti u YouTube aplikaciju. Evo kako glasi Google mejl:

Google Play muzika se uskoro gasi

Preporučujemo:

YouTube Music zamenjuje Google Play muziku kao novo odredište za slušanje i otkrivanje muzike. Pristup Google Play muzici biće trajno ukinut između oktobra i kraja godine. Znamo da ste uložili vreme u pravljenje fonoteke Google Play muzike, pa smo vam olakšali da je prenesete u YouTube Music: jedan klik je dovoljan za plejliste, otpremljene pesme i preporuke.

Ako još uvek niste isprobali YouTube Music, videćete da izgleda malo drugačije od Google Play muzike, ali znajte da ga je napravio isti tim uz istu posvećenost. Nudi i više od 65 miliona zvaničnih pesama, albuma i plejlisti, kao i mnoge funkcije, koje volite i koje očekujete od Google Play muzike“.

Prebacivanje na YouTube protiče za par trenutaka (u zavisnosti od veličine fonoteke) i potpuno je automatski, pa se nećete previše cimati oko toga svega. Takođe, Google Play Music aplikaciju biće moguće izbrisati sa telefona nakon sledećeg ažuriranja softvera Android telefona, ali će se u njemu tada pojaviti Google YouTube Music, koja neće moći biti izbrisana.

U svakom slučaju bilo je lepo slušati Google Play Music!

Pročitajte još: