Beograđanka pobesnela zbog prijave za 100 evra! Potresao je prizor ispred banke

Zamalo da izbije tuča zbog 100 evra.

Penzioneri došli da podignu 100 evra od države
Penzioneri došli da podignu 100 evra od države , Foto: Alo!/D. Briza

Od kad je krenula priča o novčanoj pomoći u iznosu od sto evra za sve punoletne građane Srbije, u narodu se javila i polemika, uzeti ih ili ne. Nažalost, kao i uvek kada je novac u pitanju, on je uspeo da probudio ono najgore u nama.

Beograđanka, Aleksandra Mandić, napisala je objavu na Fejsbuku u kojoj je opisala nemilu i poražavajuću sliku koju je posmatrala sa prozora svoje zgrade. Naime, u redu koji se stvorio ispred banke u suterenu njene zgrade, napravila se prava gužva koja je na momente mogla da eskalira u tuču. Uz njenu dozvolu status vam prenosimo u celosti.

"Živim u zgradi u kojoj na donjem spratu posluje jedna banka. Ovih dana ogromni redovi zbog uplate od 100€. Galama, buka, svađe, psovke, dobacivanja, pretnje... Jedan iz reda govori čuvaru banke: "Naćiću te negde na ulici i isprebijati!" Pijan i nevaspitan. Ostali se smeju, onako prostački.

Siromaštvo nije u tome što nemaš novca, siromaštvo je što bi prebio za 100, a ubio za 200€. Siromaštvo je nemati dostojanstvo i kulturu.

Siromaštvo je ne buniti se što si siromašan navodi Beograđanka i status završava rečima Dostojevskog:

"Nikakva im nauka neće dati hleba, dogod budu ostajali slobodni; nego će svršiti tim što će doneti svoju slobodu pred naše noge pa će nam kazati: "Nahranite nas, pa makar nas i zarobili!" Razumeće najzad i sami da se ne da ni zamisliti da slobode i hleba bude dovoljno za sve u isto vreme, jer nikada, nikada oni neće biti kadri pravično među sobom podeliti ono što imaju! " Veliki inkvizitor", napisala je ona, prenosi Blic.

Povezane vesti

 • Korisnik: Marija
  27/05/2020 - 22:29
  Zamislite kolike bi pare bile u pitanju a koliki red bi bio da nam drzava vrati konfiskovani deo penzija,Ja to nikada necu moci da zaboravim, to ce im biti crna fleka dogod ne vrate,i do kraja mog zivota.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi