Baba Vanga
Wikimedia
Baba Vanga

Wikimedia

Baba Vanga, Foto: Wikimedia

 Slepa proročica, koje je predvidela Bregzit, napad na Kule bliznakinje i stvaranje ISIS-a, predvidela je i par događaja koji bi trebalo da se odigraju 2019. godine. Baba Vanga naziva se još i "Nostradamusom Balkana" zbog svojih predviđanja, koji izgleda da odjekuju sa jezivom pravilnošću, piše britanski "Miror". Teorije zavere već dugo duboko poštuju njena proročanstva o globalnim dešavanjima i prirodnim katastrofama – uprkos činjenici da je mrtva više od dve decenije.

Šta je predvidela za 2019?

Izgleda da je predvidela i neke krucijalne okolnosti za narednih dvanaest meseci, uključujući ekonomski kolaps u Evropi i pokušaj atentata na Vladimira Putina. Ona je verovala da će pretnja Putinu doći iz njegovog sopstvenog bezbednosnog tima – ali nije precizirala da li će ruski predsednik umreti.

Prorekla je da će ogromni cunami, sličan onome iz 2004. godine, pogoditi Aziju, dok će meteor pasti u Rusiju.

Ne samo to. Ona je videla da će Donald Tramp oboleti od misteriozne bolesti, od koje će ogluveti. Patiće i od moždanih poremećaja.

PROČITAJTE JOŠ:

 Ko je baba Vanga?

Rođena kao Vangelija Gušterova, baba Vanga preminula je 1996. godine i već je izgradila reputaciju u rodnoj Bugarskoj kao proročica. Umrla je u osamdeset petoj godini života. Proročica je bila delimično slepa i legenda kaže da je misteriozno izgubila vid, pošto je u detinjstvu preživela tornado. Prorekla je stotine događaja tokom pedesetogodišnje karijere, od kojih većina nije zapisana. Postala je svetski poznata pošto je predvidela potonuće Kurska 2000. godine. Milioni njenih poštovalaca veruju da je imala paranormalne sposobnosti, kao što su telepatija i komunikacija sa vanzemaljcima.

Berza slom

Profimedia

Berza slom, Foto: Profimedia

Godine 1989. je videla da će Ameriku zadesiti teroristički napad "dve čelične ptice".

- Horor, horor! Američka braća će pasti, pošto ih napadnu "čelične ptice". Vukovi će zavijati u zbunju i proliće se nevina krv – rekla je ona.

Baba Vanga je predvidela i invaziju islamskih ekstremista u Evropu 2016. godine, sukob koji je predvidela da će početi sa arapskim prolećem 2010. Ona je predvidela i da će Vladimir Putin i Rusija vladati svetom.

- Svi će pasti, kao led kada se topi, samo će jedan ostati nedodirljiv – Vladimirova slava, slava Rusije – rekla je 1979. godine, prilikom susreta sa piscem Valentinom Sidorovim.

- Previše je žrtva prineseno. Niko ne može da zaustavi Rusiju. Ona će biti gospodar sveta – dodala je ona.

Stručnjaci su izračunali da se 68 odsto njenih proročanstava ispunilo – definitivno manje od 85 odsto, kao što tvrde njeni obožavaoci.

 

Komentari (1)

Zoran

13.12.2018 07:44

Zasto stalno se prica da je Bugarka, kada je rogjena u Strumicu i upisana pod nacionalnost: Makedonka Stvarno nije bitno, ali nekako se stalno potenciira da je Bugarka. Ona je kasnije kao slepa otisla u Petric, Bugarska i tamo se udala, ali je rodjena u Strumici kao Makedonka Nek joj je vecna slava bila namucena i velika zena Pozdrav