Meduza u Veneciji
Youtube/Printscreen
Meduza u Veneciji

Youtube/Printscreen

Meduza u Veneciji, Foto: Youtube/Printscreen

Nestvarno deluje slika iz Venecije, na samo koji korak od Trga Svetog Marka, u potpuno transparentnoj vodi kanala gde je saobraćaj sveden na minimun, pliva ispod same površine vode ogromna meduza, a u nekim situacijama iz kanala direktno iz centra grada vidi se život ispod morske površine.

U plavetnilu mora između ostrva Kapri i Proćide pravi šou program izvode delfini u blizini luke neometani od čoveka i brodova, a u blizini Amalfitanske obale na pravcu Sorento – Pozitano izvodi skokove ogromna glavata ugljarka, čini se tonama teška.

Na trgove gradova, na nekada najbučnija mesta, izlaze u šetnju divlje životinje, nikada pre viđene u Milanu, ptice neometane zvucima uobičajenog gradskog života, u parkovima slobodno tračkaju i penju se uz drveće veverice; životinjski svet stigao i naseljava se privremeno bez straha u opustelim gradovima, usred dana.

Italija i dalje svakodnevno objavljuje brojke korona virusa, zaraženih jeste manje na dnevnom nivou za 321, preminulih je 420 (44 manje od jučerašnjeg broja) ali je ozdravilo nešto manje nego juče, 2.922.

Stanje u Lombardiji danas ne donosi ohrabrenja, broj zaraženih beleži uvećanje za 495 a još juče je zabeležno smanjenje za 369, preminulo je 166, 34 pacijenta manje na dnevnom nivou, a ozdravilo je za trećinu manje nego juče.

 

Komentari (1)

Aleksandar

27.04.2020 19:57

Pa strasno sta je covek uradio prirodi sa kojim pravom smo unistili sve oko nas. Sve ce nam naplatiti za nasu bahatost. Posle ovog zla dozovimo se pameti.