PRILAZE VAM I PIŠU NA LICU MESTA! Zbog jedne NAVIKE SRPSKIH TURISTA, Grci sada naplaćuju KAZNE od 1500 evra!

U Solunu su ovih dana počele svakodnevne kontrole kako bi se uočila kršenja zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, koje je inače stupilo na snagu još pre nekoliko godina, ali su se vlasti sada zainatile da ga sprovedu.

Ikarija, Grčka
Ikarija, Grčka, Foto: Profimedia

 

* Upozorenje turistima iz Srbije

* Vanredne kontrole počele u Solunu

* Pored novčanih kazni oduzima se i vozačka dozvola

 

Kazne za one koji krše zakon su od 50 evra za goste do 600 evra za ugostiteljske objekte. Ponovljeni prekršaj duplira kaznu, pa tako kazna za ugostiteljske objekte dostiže i do 10.000 evra, piše na srpskim portalima koji informišu o svemu što naše turiste može da zanima vezano za Grčku.

CELOG ŽIVOTA SMO U ZABLUDI! Koliko kilometara možete preći nakon upaljene lampice za gorivo?

Ali, vas kao turiste treba nešto drugo da brine, ukoliko inače imate jednu lošu naviku.

Pušači cigareta pušenje
Foto: AP

Novčane kazne za pušenje u automobilu u prisustvu deteta mlađeg od 12 godina kreću se od 1.500 evra za vozača privatnog automobila.

DETALJAN CENOVNIK! Od jutros poskupele putarine, ovo su nove cene u celoj Srbiji!

Kazna se plaća bez obzira na to da li puši vozač ili neko od putnika. Oduzima se i vozačka dozvola na mesec dana, takođe nebitno da li je prekršaj napravio sam vozač ili nego drugo iz automobila. Kazna za vozača javnog prevoza i 3.000 evra za ovaj prekršaj.

Grčka, Evija, plaža
Grčka, Evija, plaža, Foto: Profimedia

Gradonačelnik Soluna je najavio brzo i potpuno iskorenjivanje pušenja u javnim, zatvorenim prostorima pa je s tim ciljem angažovan veliki broj opštinskih policajaca koji detaljno i svakodnevno vrše kontrole.

LETNJA PRAKSA U GRČKOJ VAS MOŽE UNIŠTITI OVE SEZONE! Srpski turisti uvek čine jednu te istu grešku koja ih SKUPO KOŠTA!

Iako je zakon o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima u Grčkoj stupio na snagu pre nekoliko godina, tek sada se kreće sa ozbiljnim proverama i kažnjavanjem svih onih koji ovaj zakon ne poštuju.

Solun, Grčka
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Najstrože i najčešće kontrole su krenule od Soluna.

Podsetimo, pušenje je zabranjeno samo u zatvorenom prostoru odnosno u kafićima, restoranima, radnjama brze hrane (ne u baštama), zdravstvenim ustanovama, sportsko-rekreativnim centrima, vrtićima i školama, parlamentu, na fakultetima i slično.

Kazna za pušenje u privatnom automobilu u prisustvu deteta o 12 godina iznosi 1500 evra (bez obzira da li puši vozač ili saputnik), a kazna za vozače javnog prevoza iznosi 3000€.

"UMRLA BIH ISTE SEKUNDE DA OVO VIDIM" Kupači šokirani prizorom na jadranskom primorju! Slika kruži društvenim mrežama, niko više ne sme do bova (FOTO)

PLANIRATE NA MORE? EVO KOLIKO PARA DA SPREMITE Na omiljenim srpskim letovalištima- DERU! Ovo je spisak novih cena, neće vam se dopasti!

PONESITE SAMO ŠTO STE DONELI Srbi budite na oprezu! Ukoliko se usudite da učinite sledeću STVAR na plaži - ojadiće vas i do 1.000 evra!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi