Plaža, Budva
Tanjug/Smilja Vitorović
Plaža, Budva

Tanjug/Smilja Vitorović

Plaža, Budva, Foto: Tanjug/Smilja Vitorović

Prethodnih dana dosta se spekulisalo o tome da će Opština Budva uvesti red u svakodnevno funkcionisanje grada i da će se zato, po ugledu na Hrvatsku, uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Ikarija, Grčka

Profimedia

Međutim, za sada ove informacije nisu tačne, kaže predsednik opštine Budva Marko Carević.

- To je jedna totalna neistina, po mom mišljenju da li će neko ići u kupaćem po gradu to je stvar vaspitanja i lične kulture i nije dobro da neka destinacija ide u vaspitanje koje bi neko trebalo da ponese od kuće - priča predsednik Carević objašnjavajući da za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu kazne ove vrste.

Svakako da ovo nije dobra poruka za turiste iz regiona, ali oni sada mogu da budu bezbrižni i mirno i ležerno se opuštaju u delovima Budvanske rivijere.

Račun

screenshoot

Petar Ivković, predsednik sektora Turističkih agencija u crnogorskom turističkom udruženju objasnio je da šta će sve novo Budva pružiti turistima u predstojećoj letnjoj sezoni.

Pročitajte još:

- Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo po kom će posle 17 sati, pa na dalje biti besplatno korišćenje ležaljki, takođe uvešće se veliki broj plaža "pet frendli" na kojima će moći regularno vlasnici pasa da se kupaju sa svojim ljubimcima. Takođe sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namenjene mladima, ali i porodicama sa decom - objašnjava Ivković.

Cene ležaljki zavise od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet se kreću od nekih 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama. Hotelske plaže podrazumevaju mnogo veće cene i to opet zavisi od svakog hotela za sebe.

Leto

Alo!/Vladimir Marković