Putarina, naplatna rampa
Profimedia
Putarina, naplatna rampa

Profimedia

Putarina, Foto: Profimedia

Bočne naplatne stanice stavljene su u funkciju.

Nema više nikakvih problema s ulaskom na autoput Niš–Preševo i novu deonicu kroz Grdeličku klisuru i izlaskom s velike saobraćajnice kroz našu zemlju. Radnici JP „Putevi Srbije” okončali su radove, opremili i stavili u funkciju dve poslednje bočne naplatne stanice na ovoj deonici.

Tako će se naplata putarine od danas nesmetano obavljati na kompletnoj dužini Južnog kraka Кoridora 10 i auto-puta od čeone rampe kod Doljevca sve do granice između Srbije i Severne Makedonije, odnosno gledano s juga od granice prema Nišu i dalje, skroz do Beograda.

Ikarija, Grčka

Profimedia

Prema rečima generalnog direktora „Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka, na ovaj način zaokružuje se sistem naplate putarine kroz celu zemlju i ostalo je samo da se na Istočnom kraku Кoridora 10, od Niša prema Bugarskoj, završe preostali radovi i da se cela deonica poveže u ovaj sistem.

- Kao i na svim naplatnim stanicama Južnog kraka Koridora 10, od Doljevca do Preševa i u celoj našoj zemlji, i na ovim rampama, koje počinju da rade danas, omogućeno je korisnicima da manuelno, platnim karticama ili elektronski, korišćenjem TAG-ova, plate putarinu. Kako počinje glavna turistička sezona,više neće biti zastoja na čeonim rampama. U najpovoljnijoj situaciji biće korisnici koji putarinu plaćaju elektronski, jer je taj način najkomforniji i najbrži, a predviđa i određene popuste - kaže Dragan Milić, rukovodilac dela naplate putarine od Jagodine do Preševa i Dimitrovgrada.

Brač, Hrvatska

Printscreen/Youtube

Otvaranjem dve poslednje bočne naplatne stanice na Južnom kraku Koridora 10, od Doljevca do Preševa, ukida se paušalno plaćanje do Grdelice.

Ovo su sadašnje cene za putnička vozila:

Od Doljevca do Leskovca - 110 dinara

Od Doljevca do Grdelice - 175 dinara

Od Doljevca do Predejana - 200 dinara

Od Preševa do Doljevca (kompletna deonica) - 540 dinara

Pročitajte još: