Granica
Tanjug/Jaroslav Pap
Granica

Tanjug/Jaroslav Pap

Granica, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ova organizacija bi posredovala da se postigne sporazum o slobodnom putovanju samo s ličnim kartama.

Kako je saopšteno iz RCC, ona je na neformalnom ministarskom sastanku Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), prvom koji se održava u sklopu predsedavanja Kosova* tom procesu, rekla da bi se to postiglo kroz sprovođenje Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor (MAP REA) kao deo predstojećeg samita Berlinskog procesa.

PROČITAJ JOŠ:

"Regionalna saradnja je temelj stabilnosti i društveno-ekonomskog napretka našeg regiona i drago mi je da vidim da je ona i potvrđena ovđe danas, jer biti ovde tokom sedmice kada se održava zasedanje Generalne skupštine UN, pridonosi pozitivnoj atmosferi, 'zajedništvu' u iznalaženju rešenja za ciljeve koje svi delimo. Drago mi je da vidim da su prioriteti predsedavajućeg Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi usko povezani sa prioritetima regiona, a to su povezivanje, mladi, kultura, umjetnost i turizam", rekla je Maljinda Bregu.

Pasoš

MUP Srbije

Pasoš, Foto: MUP Srbije

Ona je ocenila da je trenutak povoljan - Hrvatska će prvi put preuzeti predsedništvo EU, Bugarska i Severna Makedonija će predsedavati Berlinskom procesu, Albanija i Severna Makedonija će verovatno otvoriti pregovore o pristupanju EU, proces proširenja će biti u središtu delovanja Evropske unije.

Protivvazdušna odbrana NATO stupila u radio kontakt sa susednom zemljom! Podignuti borbeni avioni!

AUTOR: Tanjug/Alo.rs DATUM I VREME: 25.09.2019. 14:26 Ministarstvo odbrane se hitno oglasilo Foto: AP Photo/Ronald Zak Borbeni avion Oružanih snaga Mađarske presreo je danas letilicu u vazdušnom prostoru te zemlje, prenosi MTI pozivajući se na mađarsko Ministarstvo odbrane. AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 25.09.2019.

"Region se kreće putem zajedničkog rasta i transformacije. Sa pitanja stabilnosti prešli smo na stvaranje regionalnog ekonomskog prostora i sada trebamo na najbolji način iskoristiti ovaj povoljan trenutak za napredak", zaključila je Maljinda Bregu.

BONUS VIDEO: