DRAMA U GRČKOJ Kragujevčani ugledali gužvu u plićaku: Kada su prišli, prizor ih je prepao! Onda su učinili ono čime se Srbija ponosi (FOTO)

Potrebno je mnogo znanja i malo hrabrosti

 

Grčka
Grčka, Foto: Facebook/Goran Radovanović

*Drama se desila na ostvu Evija

*U pitanju je banjsko turističko mesto, sa brojnim starijim posetiocima

*Srećom, na plaži se našla Kragujevčanka, medicinski radnik

 

Vesna Radovanović, laborant iz KC Kragujevac, danas je u Grčkoj spasila jednu baku davljenja. Ova hrabra i stručna žena znala je da su u pitanju sekunde i reagovala je munjevito kada su oko 18.30, na gradskoj plaži u Edipsosu na Eviji, iz mora izvukli Stariju Grkinju, bez znakova života.

- Ovo je banja na moru i ima puno starih Grka. U jednom trenutku smo videli gužvu u plićaku. Neki kupači su iz vode izvukli baku koja je već pomodrela i nije davala znake života. Bila je teška i pokušavali su da joj pomognu, umivali je vodom i nije bilo nikoga da joj ukaže stručnu pomoć - priča Vesnin suprug Goran Radovanović.

Grčka, Evija, plaža
Grčka, Evija, plaža, Foto: Profimedia

Tada u pomoć priskače Vesna koja je tačno znala šta treba da uradi da gospođu povrati u život.

DRAMA U VENECIJI Kapetan kruzera izgubio kontrolu, ogroman brod se zaleteo u kafić! Sirene trube, jako nevreme nema milosti (VIDEO)

- Zamolila je ljude da se pomere i stavila je utopljenicu na bok, očistila disajne puteve, izvadila zubnu protezu. Standardnim postupkom, pritiskom na gornji deo trbuha, izazvala je izbacivanje vode koju je nesrećna žena progutala - priseća se Goran.

Baka je tada ponovo udahnula vazduh, a modra boja usana počela je da se menja, što je bio znak da se nivo kiseonika povećava.

DERU TURISTE NA LETOVANJU Devojčica iz Srbije dobila napad slepog creva! Majka bez reči zbog toga kako su poneli lekari iz Grčke (FOTO)

- Vesna ju je održavala tako do dolaska Hitne pomoći. Na obostranu radost baka je u stabilnom stanju odvezena u zdravstvenu ustanovu gde će se obaviti dijagnostika - zaključuje ponosni suprug.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi