Jelena Daljev
Privatna arhiva
Jelena Daljev

Privatna arhiva

Jelena Daljev, Foto: Privatna arhiva

Uredno je dostavila pasoš, da bi joj na aerodromu rekli da Srbija kao država ne postoji!

Pročitajte još:

Jelena Daljev studira na IT akademiji dizajn enterijera. Voli da putuje i upoznaje razne kulture, da bi je put ovih dana odveo do Kostarike, a potom do Meksika.

- Otišla je u Kostariku da volontira jer tamo nije bila. Želja joj je bila da vidi kako tamo mladi žive. Posle toga je otputovala u Meksiko. Danas je produžila za Bogotu i to joj se desilo na aerodromu u Meksiku - priča Jelenina majka Branka Živaljević.

Preporučujemo i ovo:

Jelena kaže za „Alo!“ da su Srbiju tražili u registru zemalja i da je nisu pronašli. Provera je trajala desetak minuta i kada je nisu našli upisali su neku drugu zemlju da bi mogla dalje da putuje.

- Kada su hteli da mi čekiraju kartu prvo su me pitali da li je Slovenija i kada sam rekla da nije, onda su me pitali da im spelujem ime države, jer nisu čuli za nju i tada su rekli da Srbija ne postoji u sistemu. Na kraju su me pustili posle 10 minuta, ali nisu upisali Srbiju, nego neku drugu državu. Ne znam koju, rekli su samo da će upisati neku drugu državu i da mogu da idem -priča još uvek zbunjena Jelena.

Jelena Daljev

Privatna arhiva

Jelena Daljev, Foto: Privatna arhiva

Ova studentkinja ne krije da je osećala nesigurnost i pomalo strah zbog nepostajanja njene države u sistemu aerodroma. Tačnije, kako tvrdi, osećanja zbog svega su se menjala, ali je ostalo gorko neprijatno iskustvo.

- Prvo sam bila iznenađena, onda sam se malo uplašila, a posle mi je bilo smešno - iskrena je ova devojka.

- U Kambodži, Kostariki i Meksiku su mi u svim hotelima rekli da sam prva gošća iz Srbije i u ambasadi u Kambodži su pitali da li je država “Sovia” (Russia) - prepričava svoja iskustva sa putovanja naša sagovornica.

 

Komentari (1)

sasa

19.03.2019 19:28

a ti nisi znala gde je Srbija,jer si mogla na telefonu da im pokazes....cuj ovo prvi turista iz Srbije u Meksiku....