Split
Profimedia
Britanke umalo otete u Hrvatskoj

Youtube printscreen

Britanke umalo otete u Hrvatskoj, Foto: Youtube printscreen

Svake godine u Hrvatsku pristiže sve više turista iz inostranstva, ali, zbog ponašanja lokalaca mnogi će razmisliti da li će se ponovo vratiti tu da letuju. Britanski turisti koji su ove godine preplavili ovaj deo Jadrana često nisu zadovoljni kako su se ophodili prema njima, a o tome najbolje svedoče mlade Britanke koje su ove godine tamo letovale.

U Novalji, gde se nalazi i popularna plaža Zrće, doživele su brojne neprijatnosti, a jedna grupa Britanki je za Index.hr rekla da su zamalo i otete!

- Skoro su nas oteli kad smo prvi put došle. U taksiju. Dovezao nas je do neke kuće umesto do našeg apartmana. Bilo nam je predugo da čekamo autobus pa smo uzele taksi koji nas je odvezao u neku ulicu gde je bilo sedam muškaraca. Vrištale smo, bilo je jako strašno. Istrčale smo iz automobila i pobegle - ispričale su u jednom dahu.

Ipak, koliko god bilo traumatično ovo iskustvo, kažu da nisu otišle u policiju da prijave napad.

Kako svedoče brojne turistkinje, ne spopadaju ih samo spopadali Hrvati, već i drugi turisti. Ipak, najveći šok im je bio udvaranje policijskog službenika.

- Policajac nam se nabacivao. Izvukao je lisice i mahao njima. Mi smo se samo smejale - rekle su dve mlade Britanke koje su u Novalju svratile nešto da pojedu pre odlaska na zabavu na Zrću.

Komentari (2)

amigo

22.08.2018 08:17

kako idu gole i pijane svaki dan,,,nije ni cudo,,mada su i hrvati pokvareni i napadaju samo slabije od sebe

Ica

22.08.2018 10:06

Ko nije preživeo pijane i drogirane engleske turiste ne zna šta je bahatost. Ponašaju se kao da su oni gazde u tuđoj zemlji, a meštani i ostali turisti njihovi robovi.