Plaža
Alo!/Masanori Jošida
Plaža

Alo!/Masanori Jošida

Plaža, Foto: Alo!/Masanori Jošida

*Informacije o pristupačnim letovalištima u blizini

*Ukoliko za tu priliku ne možete da izdvojite više od 500 evra pred vama su različite opcije

*Poznato turističko mesto u koje svetske zvezde sanjaju da odu nama je, iako blizu, najčešće neosvojiva tvrđava 

 

U Crnoj Gori za 500 evra sa sve troškom po osobi možete provesti i više od 10 dana ukoliko birate Ulcinjsku rivijeru gde su apartmanski smeštaj i cene u ugostiteljskim objektima najjeftiniji. U Budvi biste već morali da prištedite, pa je tako 7 dana lagodnijeg života obuhvaćen ovim iznosom. Ono što je olakšavajuća okolnost kod Crne Gore je što su cene po prodavnicama i kafićima najsličnije onima u Srbiji, za razliku od Hrvatske i Grčke.

Pročitajte još:

Što se Hrvatske tiče, za 500 evra možete letovati u Dubrovniku samo 2 dana jer su minimalne cene apartmanskog smeštaja oko 120 evra po noćenju.

Hvar je oduvek bio hrvatski Mikonos, a sada se ispostavilo da su cene tamo jednake kao i u Dubrovniku, pa tako apartmanski smeštaj u gradu možete pronaći već po ceni od 70 evra po noćenju, a hotelski tek od 150. Makarska rivijera takođe drži nivo sa cenama i gotovo da nema sobe sa kupatilom ispod 80 evra.

Hvar

Profimedia

Hvar, Foto: Profimedia

Možda ćete najjeftinije proći na Krku koji obiluje prirodnim lepotama i gde se cene apartmana kreću već od 60 evra, pa naviše. Bilo kako bilo, čak i u najjeftinijoj varijanti na hrvatskom primorju sa 500 evra možete maksimalno boraviti do 5 dana.

U Grčkoj za 500 evra po osobi možete svakako letovati na kopnu, posebno u oblasti Severnog Egeja - Halkidiki sa prosečnom cenom aranžmana na bazi apartmana (10 noćenja) i sa uključenim prevozom oko 300 evra. U Olimpskoj regiji proći ćete još jeftinije, pa ako izuzmemo cenu prevoza i smeštaja, može da vam ostane i preko 300 evra za trošak.

Halkidiki

Profimedia.rs

Halkidiki, Foto: Profimedia.rs

Što se ostrva tiče, teško da ćete u 500 evra moći da uračunate apsolutno sve troškove, ali turistički aranžman (smeštaj i prevoz) možete naći već do 500 evra. U jefitnija ostrva spadaju Krf, Lefkada, Tasos i Skijatos, a za Dodekanez aranžmani su minimum 500 evra, pa biste broj dana morali da smanjite na pet do šest ako biste da prođete jeftinije, ali na nekom zvučnom mestu.

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje Kosova