Sunčanje Suncobran Ležaljka Plaža More Letovanje Odmor
Shutterstock
Sunčanje Suncobran Ležaljka Plaža More Letovanje Odmor

Shutterstock

Sunčanje Suncobran Ležaljka Plaža More Letovanje Odmor, Foto: Shutterstock

Na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov" objavljen je post o navodnoj lažnoj turističkoj agenciji, koja za lajk i šer njihove stranice poklanja putovanja za dve osobe.

Naime, umesto da mu odmah bude makar malo čudno što postoji takva ponuda, dotični je uradio što je traženo od njega, a kada je "dobio nagradu" učinio je nešto još gore - poslao svoje lične podatke!

- Dobar dan, molim vas objavite ukoliko je moguće. Naime postoji turistička agencija na FB koja se zove "Travelgo Montenegro" i koja je lažna i postavlja post kao jedinstvena prilika putovanja za dve osobe ukoliko se lajkuje stranica i podeli, poslao sam svoje lične podatke (slike lične karte). Šta sada uraditi da ne dođe do zloupotrebe podataka. Hvala - objavljena je poruka jednog korisnika Fejsbuka na toj stranici.

Naravno, komentari su bili od neverice da je taj korisnik Fejsbuka učinio takvu stvar, pa do navođenja drugih sličnih primera.

Dakle, pazite šta radite i nemojte svoje lične podatke da dajete na tacni onima koji vam nude primamljive nagrade i obećanja.

Jer, veoma lako se može ispostaviti da će vam to biti veoma velika greška...