Kruzer, žurka
Profimedia
Kruzer, žurka

Profimedia

Kruzer, žurka, Foto: Profimedia

Nakon četiri meseca od mog prvog kruzera, otišao sam opet na brod. Ovaj put sam znao šta me čeka i bio sam u puno boljoj poziciji. Moj brod je išao na Karibe. Tamo je mrak, jeftino, prekrasno. Upao sam u specijalni restoran, gde su mi uslovi rada bili puno bolji, iako ne kažem da i dalje nije bilo naporno.

Brod je bio luksuzan, imali smo vina koja su našli na dnu kad su pretraživali Titanik, čak i Don Perignon.

Pročitajte još:

 

Moj zadatak je, između ostalog, bio dovršavanje jela pred gostima, spremanje bifteka, škampi, specijaliteta od ribe...

Bio sam u kuhanju već toliko iskusan da sam radio tri stvari odjednom. Jednom sam pitao svog šefa da li mogu biftek i škampe da flambiram u isto vreme. Rekao mi je: 'Samo pazi da ne zapališ brod’. I tako ja u jednoj ruci držim jedan, a u drugoj drugi tiganj, flambiram sve tako da je restoran ceo svetleo, a uz to napravim patku sa strane.

Kruzer, putovanje

Youtube printscreen

Kruzer, putovanje, Foto: Youtube printscreen

Na brodu postoje jasna pravila koja su nam nadređeni svakodnevno ponavljali: 'Poštovanje drugih bez obzira na boju, polnu orijentaciju, veru. Ostati skroman, odgovoran, tačan, čist i uredan, preuzeti odgovornost i inicijativu. Na poslu biti profesionalan 100 posto, pristojan i šarmantan.

Ali sam se uz to i provodio.

Otvarao sam boce od par hiljada dolara i pio. Imao sam privilegiju da nosim vino do gostiju, nosio sam ga kao bebicu. Poneo bih ekstra čašu i probao pred njima. Natočio bih sebi valjda pola čaše. Pripit sam bio više-manje stalno.

Cimer je obožavao prostitutke

Znao sam i da flertujem s gošćama, ali ništa dalje od toga. Milfice su bile najgore. Bilo je upucavanja i pred muževima. Nekad bi se čak i oni uključili.

Uprkos flertu, ljubavne veze sam na brodu imao isključivo s koleginicama.

Imao sam i cimera, Rumuna, slabo je govorio engleski i bio je potpuno lud.

Bili smo tako na jednom karipskom ostrvu, pre*eben je bio. Kaže on meni ‘Idi sa mnom na plažu Kristinu’. Ja sam mislio da se radi o plaži jer tamo one stvarno imaju imena. Izađemo mi s broda, ovaj hvata taksi i nakon 20-ak minuta vožnje stanemo. Gledam ja gde je plaža, a kad tamo - mi smo pred bordelom.

Kristina je bila prostitutka koju je on tražio. Taj Rumun je u svakoj luci drobio lovu na žene. Potrošio je 75 posto plata na prostitutke, imao je fetiš na njih.

Ušli smo u kafić, izgledao je normalno samo umesto gostiju su za stolovima sedele prostitutke. Svaka drugačija, možeš da biraš.

Čekali smo Kristinu deset minuta, valjda je imala mušteriju. Kad je došla, pred nama je bila prekrasna mulatkinja. Da ne znaš šta radi, ženio bih je odmah.

Gram kokaina za 2.000 dinara

Nudila mi je prijateljicu, ja nisam hteo. Nikad nisam to u životu napravio niti ću.

Ona, na primer, košta 30 dolara, a on potroši 300 na nju. "Radi je" dok ne iznemogne. Opsednut je bio s tim.

Krenuo sam natrag na brod sam. Pitao sam neke momke na putu da li bi li me neko povezao.

Jedan me povezao, nakon tri minute vožnje pitao me kako mi je bilo. Rekao sam da ja to ne radim pa me pitao da li želim nešto drugo. Mislio je na drogu. Pristao sam. Gram kokaina je bio 2000 dinara.

Putnica je skočila pravo na propelere

Najgore mi je bilo jedne večeri, oko 10 8uveče, čulo se na razglas ‘Delta, delta, delta’. Gosti pitaju šta je, ti im odgovaraš da je neki sitan problem, ali da je situacija pod kontrolom.

No, baš i nije bilo tako. Neko se bacio s krme dole prema propelerima. Kamere su osobu snimile s leđa. Kolega Makedonac je video da se radilo o ženi, odmah je nazvao most.

Kažu da je bez oklijevanja došla, prebacila se preko ograde…

Tada je bilo važno otkriti o kome se radi. Kapetan u takvim situacijama pozove preko razglasa sve putnike da odu u svoju kabinu pa proveravaju redom. Otkrili su ko je, radilo se o 50-godišnjoj Japanki koja je bila na krstarenju s mužem. Napravila je nešto sramotno kod kuće i nije se više mogla vratiti.

Strašan je osećaj kad znaš da se neko sa tvog broda bacio u smrt. Kad si na tom malenom prostoru mesecima takve te stvari jako pogađaju.