Plaža, more, leto, turisti
Alo! I. M.
Plaža, more, leto, turisti

Alo! I. M.

Ilustracija, Foto: Alo! I. M.

Nije potrebno iznajmiti klasičan apartman, već dvosoban stan i videćete ogromnu razliku u ceni, a i novčanik će vam biti nešto "deblji".

Ovakav vid smeštaja ne mora se tražiti preko agencija, već preko specijalizovanih sajtova ili preporuka onih koji su već letovali na taj način.

I za iznajmljivanje stanova ili kuća na moru na dan cena varira u zavisnosti od kvadrature, opremljenosti, blizine mora i perioda.

Dobra vest je da je ponuda daleko veća u odnosu na potražnju u Grčkoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Tako je na primer, u aktuelnim oglasima ponuđen za izdavanje stan od 150 kvadrata u Pefkohoriju. Opremljen je, ima balkon, parking, tri sobe, a cena je 60 evra po danu. U njemu može da boravi osam do 10 ljudi. Kada podele desetodnevnu kiriju iznos po osobi biće od 60 do 75 evr, što je više nego povoljno, jer bi ih smeštaj u apartmanu koštao čak pet puta više.

Za one koji se odluče za crnogorsko primorje, u Budvi se stan od 70 kvadrata, predviđen za sedam osoba, izdaje za 40 do 60 evra po danu. Garsonjere se kreću od 25 do 35 evra, ali u njima mogui biti maksimalno četiri osobe.

Kaže se da je pogodnost i to što niste unapred ograničeni koliko ćete dana provesti na letovanju. Dovoljno je da vlasniku nekoliko dana unapred najavite da ćete produžiti boravak.

Komentari (1)

zoki

09.08.2018 11:04

za budvu nije bas tacno! stan od 40m2 je 70 evra po danu. jeftinije sigurno nema. mozda par km od plaze