Venčanje, svadba, mladenci, mlada, mladoženja, dekoracija
Shutterstock
Venčanje, svadba, mladenci, mlada, mladoženja, dekoracija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Oduvek smo želeli da se venčamo u narodnoj nošnji, skupa markirana odela me nisu privlačila, kao ni moju supruga venčanica. Negujemo te naše stare običaje - kaže mladoženja.

Pročitajte još:

Iz grada na Đetinji prethodnih meseci stizale su samo vesti o korona virusu, punim bolničkim kapacitetima i velikom broju zaraženih. Minulog vikenda iz Užica ipak je poslata lepa slika, a za to su se pobrinuli mladenci Marko i Jovana kojima je virus već dva puta odlagao svadbeno veselje, ali odlučili su ipak da mu doskoče.

- Planirali smo svadbu na proleće, počela je korona. Zatim smo sve bili zakazali za 25. jul, međutim sve smo morali da otkažemo. Kad smo videli da je vrag odneo šalu i da od velikog svadbenog veselja neće biti ništa, odlučili smo da se venčamo samo u opštini. Supruga je trudna, pa ćemo kad budemo krstili sina napraviti pravo veselje, da nadomestimo propušteno - kaže Marko Ostojić.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste narodna nošnja u kojoj je se venčao ovaj mladi bračni par. Sve onako po srpski, kako su se oblačili naši preci – jelek, anterija, šajkača i neizistovni opanci.

Venčanje Jovane i Marka

RINA/Privatna arhiva

Venčanje Jovane i Marka, Foto: RINA/Privatna arhiva

- Samo ako znamo ko su nam bili deda i pradeda, znaćemo i ko smo mi i naša deca. Oduvek smo želeli da se venčamo u narodnoj nošnji, skupa markirana odela me nisu privlačila, kao ni moju supruga venčanica.

- Negujemo te naše stare običaje i to ćemo prenositi i na naše potomke, da uvek znaju ko su i da su deo naše Srbije - rekao je Marko.

Inače, Marko već nekoliko godina svira u trubačkom orkestru, pa nema sumnje da će na njegovom veselju grmeti limeni instrumenti dok se interpretiraju stare narodne pesme.

Preporučujemo: