Naočare
screenshoot/Youtube
Naočare

screenshoot/Youtube

Naočare, Foto: screenshoot/Youtube

Kad je stavio par posebno dizajniranih naočara, Dejvid Vilder mogao je da vidi svu lepotu sveta koju fotografiše nešto više od deset godina.

PROČITAJ JOŠ:

Kao optimalno mesto za to iskustvo, 35-godišnji fotograf odabrao je planinu Vesturhorn na Islandu, gde je prisustvovao veličanstvenom izlasku sunca. U početku je bio iznenađen, a vrlo brzo preplavile su ga emocije.

- Nisam mogao da verujem da sam propuštao toliko puno boja. Iskreno nisam mislio da je stvarno. Sećam se samo da sam se okrenuo prema prijateljici i pitao je: "To vidiš ti?" - rekao je Dejvid.

PREPORUČUJEMO:

On kaže da ga je deuteranopija, poremećaj uzrokovan nedostatkom zelenog fotoreceptora, naterala da razvije druge elemente fotografije bolje, poput kompozicije, svetla i tehnika poput fotografije s dugom ekspozicijom.

- Na neki način to mi je pomoglo da razvijem snažnije veštine u tim drugim područjima - kaže on, dodajući da je nakon što je pročitao članak o Enkroma naočarima odmah pozvao kompaniju koja ih je pravila i naručio par, ali ih je tek nedavno isprobao.