Boks u školi
screenshoot/24sata
Boks u školi

screenshoot/24sata

Boks u školi, Foto: screenshoot/24sata

Škola je odmah, nakon što je kratki video objavljen na društvenoj mreži, pokrenula protokol za takve situacije, sve je prijavljeno i policiji, a ove nedelje obavljali su se razgovori s učenicima i njihovim roditeljima.

PROČITAJ JOŠ:

Na snimku se videlo kako se dvojica učenika u zatvorenom razredu nemilice tuku bokserskim rukavicama i ruše stolice, jedan od njih go je do pojasa i curi mu krv iz nosa, a još nekoliko učenika sa strane sve posmatra uz smeh. Jedan od mladića sa snimka je i odlikaš i predsednik učeničkog veća.

U školi kažu kako su kroz protokol utvrdili da nije bilo vršnjačkog nasilja, nego su momci izjavili kako su snimali kadrove za muzički spot. Obojica se bave borilačkim sportovima, a jedan od njih i piše rep pesme, pa je za najnoviji muzički projekat planirao da snimi i spot u kojem bi bili kadrovi dogovorenog bokserskog meča u razredu.

PREPORUČUJEMO:

"Kako se radi o kršenju Pravilnika o kućnom redu škole i ponašanjima koja i prema Pravilniku o kriterijumima za izricanje pedagoških mera podležu pedagoškim merama, pokrenuli smo postupak izricanja pedagoških mera svim uključenim učenicima te o incidentu obavestili i sportski klub borilačkih veština koji učenici pohađaju", rekla je zamenica direktora istarske srednje škole dodajući da su svi postupci još u toku i da se ovoga trenutka još precizno ne zna koje će se kazne izreći učenicima.

Ono što je sigurno je da neće biti izbačeni iz škole.