PREKO NOĆI SU ZAPALILI MEDIJE! Policajci uhvatila ženu u krađi, umesto da je uhapse uradili NEŠTO NEVEROVATNO (VIDEO)

Iako su tu da bi sprovodili zakon, nekoliko policajaca iz jedne policijske stanicu u Njujorku, oglušili su se na prirodu svog posla, zbog čega su dobili podršku nekoliko stotina hiljada ljudi. Naime, umesto da uhapse ženu koja je uhvaćena prilikom krađe omanje količine hrane, oni su jednostavno odlučili da na kasi plate sve namirnice koje su pronađene kod nje.

Policajac, Foto: screenshoot/Youtube

Policajci Esendi Kuevas, Majkl Rivijera, kao i njihov nadređeni, poručnik Luis Soho, sva trojica iz njujorške policije, postali su tema dana svih američkih i svetskih portala kada su odlučili da umesto da postupe onako kako možda zakon nalaže, urade nešto po nekim drugim, ljudskim zakonima. Naime, njih trojica su se sticajem okolnosti nalazili u marketu, kada je jedan od radnika obezbeđenja zasutavio stariju ženu zbog krađe hrane. Nakon toga, on je pozvao trojicu policajaca da dođu do njega i da preuzmu dalje pretragu stvari osumnjičene.

Kako se navodi, oni su tom prilikom u njenoj torbi pronašli namirnice, nakon čega je žena briznula u plač i rekla im da je to učinila zato što je gladna. Nakon toga, poručnik Soho je saopštio čuvaru da će on i njegove kolege da plate hranu pronađenu kod nje. Ukupna vrednost ukradene robe iznosila je oko 30 dolara.

U široj izjavi, poručnik Soho je rekao da mu to nije prvi, a ni poslednji put da nekome plati hranu.

Ovim poslom se bavim već 23 godine. Ovo mi nije prvi put da platim nekome hranu. Ne radim to stalno, ali kada pogledate nekome u lice i shvatite da ste mu potrebni, da je mrtav gladan, veoma je teško da ostanete imuni na to. Nije ljudski odšetati kao da se ništa nije dogodilo, znate? Jednostavno, mi nismo tako odgajani - rekao je on.

SADA IMA 39 GODINA! Malog Zlatka ste obožavali u seriji "Metla bez drške", a evo kako danas izgleda! (FOTO)

Prilikom razgovora on je naveo da su se u datoj situaciji sporazumeli očima, pošto ponekad, policajicima nisu potrebne reče da bi onom drugom objasnili na šta misle.

- Kada sam je pitao o čemu se radi, rekla mi je da joj je potrebna hrana. Tada smo se nas trojica pogledali u oči i zaključili smo da se ne radi o ozbiljnoj krađi. Nakon toga smo saopštili da ćemo platiti sve namirnice koje su se nalazile u njenoj torbi. Samo me je pogledala i rekla "hvala". Bila je veoma emotivno pogođena našim postupkom. Nije mogla da veruje da smo to uradili za nju - rekao je Soho, dodajući da se nije nadao ovolikoj medijskoj pažnji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi