ČUDO OD BAKE! Ima 93 godine, ali i dalje uspešno demonstrira gipkost i snagu! (VIDEO)

Sada, sa 93 godine, kada sabira utiske, kaže da je najponosnija na trenutak kad je uspela da pobedi na gimnastičkom takmičenju sa 84

Čudo od bake
Čudo od bake, Foto: Printscreen

Jedna baka koja gazi 93. godinu pravo je čudo od žene. Njeno ime je Johana i ona je amaterska gimnastičarka koja na takmičenjima demonstrira zadivljujuću gipkost i snagu.

Njeno ime se nalazi i u Ginisovoj knjizi rekorda - ona je najstarija gimnastičarka u istoriji ovog sporta.

Johanina ljubav prema gimnastici počela je davno. Prvi susret sa ovim sportom imala je sa 9 godina, a prvi put je na takmičenju nastupila 1934. godine.

Posle Drugog svetskog rata, gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se davala prednost timskim sportovima, pa se Johanna prebacila na rukomet, u kom je takođe bila uspešna i sa svojim timom osvojila prvenstvo Istočne Nemačke 1954. godine.

Tako je odlučila da postane trener mladim gimnastičarima, da bi sa 57 godina, tačnije 1982, srela dve stare prijateljice (mlađe od nje četiri i pet godina) koje su je motivisale da sa njima ponovo počne da vežba i takmiči se. 

Iste godine je Johana osvojila mnogo medalja na regionalnim takmičenjima na oduševljenje celog regiona.

Sada, sa 93 godine, kada sabira utiske, kaže da je najponosnija na trenutak kad je uspela da pobedi na gimnastičkom takmičenju sa 84 godine, i to u kategoriji u kojoj su sve ostale takmičarke imale od 70 do 75 godine.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi