Beba Bebe
Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedna scena ispred supermarketa kod Ekonomskog fakulteta izazvala je veliku polemiku na društvenim mrežama. Što je kako kažu korisnici, u Danskoj, Švedskoj ili Holandiji možda normalno, za nas je nepojmljivo.

Pročitajte još:

Naime, jedna mlađa žena je krenula u prodavnicu sa bebom, ali umesto da u istu uđe sa detetom, njega je ostavila u kolicima ispred radnje!

- Neka žena sa bebom u kolicima hoće da uđe u prodavnicu kod Ekonomskog, ja hoću da izađem. Otvorim joj vrata, pomerim se, ona uđe - bez bebe! Kolica ostavila napolju. Izađem, pogledam - nema nikog drugog, kolica stoje tako ispred prodavnice. Sačekao sam. Kupila je čokoladno mleko - stoji u tvitu korisnika koji je objavio ovaj zanimljiv slučaj.

Iako ovakav gest žene ostavlja većinu ljudi isključivo u šoku, neki od korisnika su podelili slične priče kojima su prisustvovali.

- Kad smo bili u Tivtu, neka žena požuruje dete u prodavnici da brže odabere igračku zato što je drugo dete, bebu, ostavila u kolima - stoji u jednom od tvitova, dok se drugi korisnik nadovezuje sa svojom pričom "kad je nama bila koleginica iz Danske u poseti, došla je sa bebom. Bilo je rano proleće i dosta hladno (ja sam nosio kaput). Seli smo u restoran da ručamo, a dete je ostalo ispred restorana u kolicima. Nama je bilo neshvatljivo ali eto. Oni ne drame kao mi oko takvih stvari.

Dancima je normalno da ostavljaju svoju decu ispred prodavnice, restorana i sličnih objekata, dok Srbi, kako kažu, "čak ni kolica za pijacu ne ostavljaju, a kamoli dete".

 

BONUS VIDEO: Neverovatno parkiranje u centru Beograda!