Kviz Muzička slagalica, Slagalica
printscreen youtube
Kviz Muzička slagalica, Slagalica

printscreen youtube

Kviz Muzička slagalica, Slagalica, Foto: printscreen youtube

 * Najpopularniji i najdugovečniji kviz  koji se emituje na državnoj televiziji proslavio je svoj 26. rođendan

* Na današnji dan 22. novembra daleke 1993. emitovana je prva epizoda kviza koji je nosio naziv "Muzička slagalica"

* Autor kviza je Nikola Nešković, koji je sa Draganom Milićević i Ivanom Bauerom bio prvi voditelj

Najpopularniji i najdugovečniji kviz "Slagalica" koji se emituje na državnoj televiziji proslavio je danas svoj 26. rođendan.

Smejala mu se cela država, a niko nije imao pojma šta se desilo sa njim i voditeljkom! Posle mnogo godina odlučio da progovori!

AUTOR: Alo.rs/ M. G. DATUM I VREME: 12.11.2019. 12:27 - 12.11.2019. 13:18 Možda se čovek zbunio. Slagalica, Foto: Printscreen * Imao je nula poena, a u drugoj emisiji -5 * On je bio mega-hit emisije i od ponuđenih slova sastavio reč "ćivot" * Danas je zahvalan na "Slagalici" Svi se sećamo senzacije kviza "Slagalica" Slavoljuba Petrovića.

 

Upravo na današnji dan 22. novembra daleke 1993. emitovana je prva epizoda kviza koji je nosio naziv "Muzička slagalica". 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Autor kviza je Nikola Nešković, koji je sa Draganom Milićević i Ivanom Bauerom bio prvi voditelj. Nikola Nešković je inače dao ime kvizu, a autor je i imena maskote kviza Skočko, kojeg je nacrtao Luka Spajić.

 

„Slagalica" je popularni kviz koji se sastoji iz različitih igara od asocijacija, računskih operacija, slaganja najdužih reči do pitanja iz opšte kulture. Pokazao se kao veoma uspešna formula, koja je zaokupila pažnju gledalaca različitih uzrasta.

Muzička slagalica,

printscreen youtube

Muzička slagalica,, Foto: printscreen youtube

 

Osim po svojoj popularnosti kviz je opstajao uprkos sankcijama, ratovima, političkim promenama i preživeo je čak dve države. Uprkos svim društveno-političkim nedaćama kviz Slagalica je opstajao.

Kako tad, tako i danas svakog dana u sedam sati veliki broj ljudi širom Srbije, seda ispred televizora spremnih za Asocijacije i Ko zna-zna..

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare