napad, vrane
Printskrin
napad, vrane

Printskrin

napad, vrane , Foto: Printskrin

 

Poslednje tri godine muškarac u indijskoj državi Madja Pradeš živi svakodnevnu noćnu moru nalik onoj iz Hičkokovih Ptica
Svaki put kad izađe iz kuće, napadne ga jato vrana, a na meti imaju samo njega.

Šiva Kevat, radnik iz mesta Sumela, kaže kako su njegove nevolje počele pre tri godine zbog nesporazuma. Jednog dana hodao je ulicom i uočio malu vranu koja se zapetljala u metalnoj žici i uprkos svim naporima da joj pomogne, ptica je umrla u njegovim rukama.

Neke od vrana verovatno su svedočile sceni i pretpostavile da je on ubio, jer ga od tada napadaju. Ponekad dolaze u grupama, drugi put reč je o jednoj vrani, no Kevat uvek nosi štap sa sobom kako bi mogao da se odbrani.

napad, vrane

Printskrin

napad, vrane , Foto: Printskrin

 

- Umrla mi je u rukama. Kad bih im barem mogao to da im objasnim... samo sam želeo da pomognem - izjavio je Kevat za "Times of India". - Samo mašem štapom da ih oteram. Jadne, veruju da sam im ubio ptića.

Pročitajte još:

 

 Kevat je rekao i kako nije shvatao napade vrana ozbiljno sve dok nije shvatio kako napadaju jedino njega, a niko drugi nema problema sa njima. Kako se priča o vranama proširila, meštani su počeli da se okupljaju oko njegove kuće svaki dan samo da vide hoće li ga napasti. Nekima je to smešno, dok drugi opisuju napade kao "iznenadne i zastrašujuće."

Profesor Ašok Kumar Munjal koji proučava ponašanje ptica na Univerzitetu Barkatula u Bopalu, kaže kako vrane imaju oštro pamćenje i imaju tendenciju da pamte sve one koji su im se zamerili.

Vrane jako dobro pamte individualna lica, zbog čega se samo Kevat našao na njihovoj meti. Osim toga, inteligentne ptice međusobno razmenjuju informacije o ljudima koje smatraju opasnim, pa se tako zlonamernici nađu na meti svih vrana u okolini, a ne samo jedne.

 

 

Komentari (1)

Istrebljivac dezinsekcija

10.09.2019 19:32

Desavalo se da i kod nas u okruzenju vrane napadnu coveka.