Majka i ćerka
Profimedia
Majka i ćerka

Profimedia

Majka i ćerka, Foto: Profimedia

Britansko istraživanje pokazalo je da žene počinju da se "pretvaraju" u svoje majke kada napune 31 godinu. Anketa otkriva da žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više liče na majke kada zakorače u četvrtu deceniju, a da je glavna prekretnica rođenje prvog deteta.

Više od polovine ispitanica reklo je da su prestale da oponiraju svojim majkama i počele da ih oponašaju nakon tridesete. Čini se da je ključna godina za početak ovih promena 31.

Kako prenosi londonski Telegraf, 51 odsto od 1.000 ispitanica koje su bile obuhvaćene istraživanjem navelo je majku kao ženu na koju su se najviše ugledale u životu. Na drugom mestu su sestre (18 odsto), na trećem bake (10 odsto), a na četvrtom drugarice (8 odsto).

Više od trećine njih kazalo je da su se najviše zbližile sa majkom nakon rođenja prvog deteta. Da žene sve više liče na majke nakon 31. godine, pokazuje i podatak da tada počinju da uživaju u istim TV emisijama i serijama (24 odsto), da imaju isti hobi (16 odsto), da koriste iste izreke (15 odsto) i da ih privlači isti tip muškaraca (9 odsto).

Istraživanje je naručila kompanija “Doti Bingo ( Dotty Bingo)” nakon što je prethodnom anketom utvrđeno da je 80 odsto žena koje igraju bingo nasledilo ovaj hobi od svojih majki, baki ili drugih ženskih rođaka.

Bonus video

SLAVICA ĆUKTERAŠ EKSKLUZIVNO ZA ALO!