napad
Youtube/Printscreen
napad

Youtube/Printscreen

napad, Foto: Youtube/Printscreen

Grupa pavijana izazvala je haos u Sidneju kada je pobegla iz zarobljeništva i tumarala ulicama, pre nego što je ponovo uhvaćena.

Pavijani su pobegli u utorak dok su bili transportovani u istraživački centar u Kraljevskoj bolnici princ Alfred, u blizini Univerziteta u Sidneju.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi kako tri pavijana trče trotoarom, na zaprepašćenje prolaznika.

Na mesto događaja u četvrti Kamperdaun pozvana je policija Novog Južnog Velsa, kojoj je trebalo 90 minuta da uhvati begunce, prenosi CNN.

- Ovo nije mandril! Ranije ovog popodneva, grupa pavijana je pobegla iz objekta i ludovala u Kamperdaunu. Policija i pripadnici službe za brigu o životinjama sada drže situaciju pod kontrolom, pa vas molimo da ih pustite da rade svoj posao i ne padajte u iskušenje da im pomognete - objavljeno je na Tviter nalogu policije.

Portparol policije je naveo da su pavijani uhvaćeni i da nema opasnosti za javnost. To nije prvi put da su pavijani uspeli da pobegnu iz zarobljeništva.