Pas, žrtva nemarnosti
Printscreen
Pas, žrtva nemarnosti

Printscreen

Pas, žrtva nemarnosti, Foto: Printscreen

Nemarnih vlasnika životinja je mnogo. Ljudi često zaborave da kućni ljubimac nije tu samo da bi bio simpatičan i igrao se sa vama. Životinje nisu samo igračke, a to su vlasnici ovog nesrećnog boksera izgleda zaboravili.

Medved

screenshoot/Youtube

Četiri sata nakon odlaska, neodgovorni vlasnici su platili cenu nemara. 14 meseci star bokser po imenu Fiđi uginuo je od posledica toplotnog udara.

Pas je bio u vlasništvu francuskog bračnog para, koji je medeni mesec provodio u Španiji gde im je pas i uginuo. Borbu Fiđa do poslednjeg trenutka snimili su prolaznici, koji su uradili sve da mu pomognu, čim su ugledali kako se muči. Pozvali su policiju, razbili staklo automobila, a na snimku se vidi i žena koja ulazi kroz prozor automobila, kako bi došla do psa u gepeku. Prskali su ga vodom, u pokušaju da ga rashlade.

Pročitajte još:

Iako u besvesnom stanju, bokser je davao znake života i odmah je odveden u najbližu veterinarsku ambulantu. Podvrgnut je operaciji koja je trajala više od tri sata, ali je uginuo zbog prevelike dehidracije i unutrašnjeg krvarenja.

Sandra Radosavljević, bori se za spas nesrećne kuce

Facebook

Ovaj video snimak treba da bude lekcija svim vlasnicima pasa, da ne ostavljaju svoje mezimce u automobilu, pogotovo sada kada se najavljuju velike vrućine. Bez izgovora, ni na pet minuta.