Ajkula
screenshoot/Youtube
Ajkula, Foto: screenshoot/Youtube

Kada je ugledao neman, povukao je uže kako bi dao signal ekipi da ga izvuče na površinu.

PROČITAJ JOŠ:

Međutim, bilo je prekasno, ajkula je zarila zube u njegovu butinu.

"Taman kad sam hteo da povučem uže, osetio sam snažan bol u nozi. Nisam znao šta se dešava, pogledao sam na dole i video sam ajkulu kako kruži. Uvek sam govorio ženi kako nema opasnosti kad plivaš sa ajkulama jer se ona uvek više plašila od mene: Ronio sam više od 150 puta i video mnoge ajkule, ali mi se nikad ovo nije desilo", rekao je Austrijanac Aleksander.

Kada je video krv u vodi, počeo je da paniči.

"Bio je to zaista veliki ugriz", rekao je.

PREPORUČUJEMO:

Uprkos svemu, uspeo je da se brzo dokopa broda, a ajkula je otplivala u suprotnom smeru.

"Svima sam govorio da me je ujela ajkula, ali smo bili daleko od obale. Bilo je mnogo krvi. Srećom, ujela me je za nogu gde nema mnogo nerava", dodao je.

Međutim, Aleksanderova najveća briga je bila što su mu članovi porodice i dalje ronili, a nije znao hoće li i njih ajkula napasti.

"Vikao sam, govorio ljudima da ih izvuku", kazao je.

Njegov brat Georg je rekao da su često ronili zajedno, ali da im se nikada ništa slično nije desilo.

"Video sam ajkulu, ali sam mislio da ga je samo okrznula. Drugi su počeli da izlaze iz vode, ali su merdevine do broda bile zauzete, morao sam da sačekam svoj red. Kad sam se vratio na brod i uvideo da su svi dobro, bilo mi je drago što sam sve snimio", rekao je Georg.

Srećom, na brodu su imali sve što je potrebno za prvu pomoć i zbrinuli su Aleksandera.

"Imao sam na kraju oko 40-50 kopči. Morao sam da uzmem gutljaj votke pri svakom ušivanju", opisao je austrijski ronilac.