Pas
Shutterstock
Pas

Shutterstock

Pas, Foto: Shutterstock

Tako su radnici prihvatilišta iz SAD-a Flagler Humane Society (FHS) došli na kreativnu i humanu ideju i odlučili da najstarije pse i mačke koji se nalaze u ovoj ustanovi stilizuju i fotografišu kako bi privukli potencijalne udomitelje.

Ovakav potez je usledio nakon što je primetno da svi ljudi žele da udome tek rođenu štenad ili veoma mlade pse i mačke, dok oni stariji i bolesniji ostaju da čekaju dok se neko ne smiluje.

"Međutim, stariji psi i mačke su mnogo smireniji, predvidljiviji i imaju manje potreba, a ne sme se zaboraviti to koliko su mudriji i disciplinovaniji od mlađih. Oni takođe znaju više da cene nežnost jer su već iskusili kako je biti bez nje", naveli su iz privatilišta.

Radnici iz prihvatilišta su na volonterskoj osnovi fotografisali nekoliko najstarijih pasa i glavni fokus je bio na njihovom stilizovanju i poziranju.

Naime, pustili su pse da prave izraze lica i poze kakve žele i pri tome obukli u odeću kakvu nose starije osobe. Većina pasa tako ima naočare, maramu, pulover i drugu interesantnu odeću kako bi bili što primamljiviji udomiocima. Mačke su, sa druge strane, obučene u kostime drugih životinja, pa uz simpatičan izraz lica deluju neodoljivo.

Iz prihvatilišta su naveli da se ovim želelo da se skrene pažnja da i mačke i psi zaslužuju poštovanje kao i starije osobe. FHS pruža utočište lutalicama i odbačenim životinjama u okrugu Flagler, pružajući ima hranu, sklonište i sanitarne uslove.

PROČITAJTE JOŠ: