Pas
screenshoot/Twitter
Pas, Foto: screenshoot/Twitter

Na snimcima spasilačke akcije koje je Odeljenje za brigu o životinjama okruga Riversajd podelilo na društvenim mrežama, najpre su pokušali da podmažu otvor na točku kako bi izvukli glavu zaglavljene životinje, ali to je bilo bezuspešno jer je vrat psa u tom momentu već prilično otekao.

U saopštenju za medije koje je ovo odeljenje objavilo, objašnjeno je da je korišćenje ulja za kuvanje "česta taktika" pri spasavanju zaglavljenih životinja.

Kada ovaj metod nije upalio, tim je uspavao štene kako bi bili sigurni da će da bude miran, a potom su pozvali dežurnu vatrogasno-spasilačku ekipu kao pojačanje.

Vatrogasci su psa, zajedno sa točkom, premestili na bezbedno, a zatim iskoristili alat kako bi isekli deo točka i oslobodili glavu nesrećne životinje. Pas je vrlo brzo nakon ovog poduhvata pristao da jede.

"Spasen! Zahvaljujući našim saborcima", napisali su iz Odeljenja za brigu o životinjama okruga Riversajd na svom Tviter nalogu, uz snimak momenta kada je pas izvučen iz metalnog stiska točka.

Kako bi obavestili javnost koja je, korak po korak, pratila spasavanje, Odeljenje je na društvenim mrežama saopštilo da su pronašli njenog vlasnika.

Dok su čekali da vlasnici dođu po ovu simpatičnu životinju, veterinarska tehničarka Emili Vialpando ju je okupala i pružila mu mnogo zagrljaja. Kako navode iz Organizacije "to joj se mnogo svidelo". Oni su naveli i da je otok na vratu počeo da se povlači.

Ova organizacija za zaštitu životinja, koja pruža mnoge usluge za životinje poput udomljavanja, kao i edukacije, opisala je ovaj dan kao "čudan, strašan i uzbudljiv".