lavica
Profimedia
lavica

Profimedia

lavica, Foto: Profimedia

Malena Dina-Marie de Beer posetila je sa svojom porodicom farmu lavova Weltevrede, a napad se dogodio kad je bila u rukama svog oca.

PROČITAJ JOŠ:

Čini se da je upravo otac Pieter odgovoran za napad, budući da je s Dinom u naručju hodao preblizu kavezu u kojem je bila mlada lavica. Životinja je, naime, iskoristila trenutak nepažnje, zamahnula šapom kroz rupu na kavezu i momentalno skalpirala nesretnu devojčicu.

- Otac se suviše približio, lavica je zgrabila curicu i njega kroz ogradu - rekao je vodič u parku. Pieter se izvukao samo s blažim povredama, ali maloj Dini lavica je otrgnula skalp i probila lobanju, piše Independent.

PREPORUČUJEMO:

Nakon incidenta devojčica je hitno prevezena u bolnicu u gradu Albertonu gde su lekari odstranili deo njene lobanje kako bi smanjili pritisak na mozak, a Dinu su potom stavili u indukovanu komu.

Upravitelj farme za lavove nazvao je napad "čudovišnom nesrećom", ali je rekao da se svi zaposlenici nadaju da će se Dina brzo oporaviti. Nakon nesreće farma Weltevrede je opet na svom Facebooku objavila upozorenje za posetioce o tome koliko su lavovi opasni.

- Ovo su novi znakovi. Nadamo se da će ljudi pridržavati pravila i shvatiti kakva im opasnost preti.

Inače, na toj istoj farmi lavova napadnute su i dve sestre pre devet godina, ali su zadobile tek lakše povrede.