Stjuart sa svojim psom
Facebook

Nakon osmogodišnje bitke sa tumorom na mozgu i uprkos ponovljenim operacijama i hemoterapiji Britanac 25-godišnjak umro je kod kuće 11. avgusta. Na iznenađenje mnogih, Stuartov francuski buldog Nero umro je nekoliko minuta nakon njegovog vlasnika.

Fiona Monagan (52), Stuartova majka, rekla je: "Stuart je umro toga dana oko 13.15, a Nero otprilike 15 minuta kasnije." "Imao je tri psa, ali on i Nero su bili nerazdvojni. Nero je bio pas koji je uvek bio uz njega", rekla je Monagan.

Pročitajte još:

Stjuart se venčao sa farmaceutskom tehničarkom Danijelom ove godina.

Par je živeo u zajednici pre nego što je Stuart poslednji mesec proveo živeći s mamom.

- Danijela je bila slomljena što je izgubila obojicu - rekla je Monagan, dodajući: - Stuarta smo dovezli kući pre četiri dana jer je želeo da umre u kući u kojoj se i rodio.

- Svi smo se brinuli za njega. Očekivali smo to, ali i dalje je teško. U šoku smo - ispričala je Monagan.

Stjuartova hemoterapija nije delovala

Stjuartova majka je objasnila da su stvari eskalirale u maju.

- U bolnici je krenuo sa hemoterapijom krajem 2018. godine, a zatim i skeniranjem na svaka tri meseca. Išao je i na druge preglede i bili smo uvereni da sve ide na bolje - objasnila je. - Ali onda je do juna rak zahvatio celu ruku, tada su mu napravili pregled i videli da mu je rak zahvatio i ceo mozak i proširio se na kosti. Znali smo da postoji mogućnost za sve to - objasnila je Fiona Monagan, zaključivši: - Stuart je bio snažan, simpatičan lik, svi su ga voleli.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!