"BEŽI, SPASI SE!" Medved od 150 kila prošao kroz SERIJU NEMOGUĆIH PREPREKA, i zbrisao u šumu, cela Italija na nogama! Potera u toku!

Italijanski rendžeri su u potrazi za medvedom koji je uspeo da savlada nemoguće prepreke pa su ga zbog toga prozvali M49.

Medved, Foto: screenshoot/Facebook

Ovaj, kako ga rendžeri zovu, genije za beg, uspeo je da se popne preko nekoliko žica pod elektronaponom i prepreke visoke četiri metra u parku za divlje životinje na severu Italije, a posle toga je nestao u šumi.

Smeđi medved, kojeg vode pod šifrom M49, težak je 149 kilograma, pobegao je samo nekoliko sati nakon što je uhvaćen u nedelju u dolini Val Rendena, prenosi Avaz.

Cela priča izazvala je podsmeh, ali i osudu brojnih udruženja, građana i članova vlade.

Naredbu da se medved uhvati izdao je predsednik pokrajine Trentino Mauricio Fugati jer su lokalne vlasti ocenile da životinja predstavlja opasnost za javnost, nakon što je viđen suviše blizu naseljenih mjesta.

Ministar zaštite životne sredine Seržio Kosta je kritikovao nedostatak profesionalizma pri samom hvatanju i istakao da je odluka o ubistvu životinje apsurdna.

PONESITE SAMO ŠTO STE DONELI Srbi budite na oprezu! Ukoliko se usudite da učinite sledeću STVAR na plaži - ojadiće vas i do 1.000 evra!

Nakon što je populacija smeđih medveda u Alpama pala na samo četiri primerka, u Trentinu je novcem Evropske unije 2000. izgrađen park prirode za zaštitu divljih životinja gde je preseljeno 10 medveda iz Slovenije.

Danas imaju populaciju od 50 odraslih primeraka.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi