Mačka Džulijana Asanža
screenshoot/Twitter
Mačka Džulijana Asanža, Foto: screenshoot/Twitter

Sada je organizacija "Vikiliks", čiji je on osnivač, potvrdila da je mačak na bezbednom.

PROČITAJ JOŠ:

- Možemo da potvrdimo da je Asanžov mačak bezbedan - piše na Tviter nalogu organizacije i navodi se da je Asanž zamolio svoje advokate još sredinom oktobra prošle godine da spasu životinju "od pretnji ambasade".

Mačku je Asanžu 2016. godine doneo jedan prijatelj, da mu pravi društvo dok je živeo u prostoriji od svega 20 metara kvadeatnih u zgradi ambasade. Pojedini su čak tvdili i da je mačka zapravo Asanžov špijun.

Asanž je mačka zvao Miči, a ponekad i Katstro (igra rečima "cat" i "Castro" po uzoru na Fidela Kastra, prim. prev). Miči je imao i naloge na društvenim mrežama Tviter i Instagram pod nazivom "Mačka iz ambasade" i postao je prava zvezda.

PREPORUČUJEMO:

Više od 30.000 tviteraša je pratilo njegov nalog koji je redovno "tvitovao" i objavljivao simpatične fotografije".

Ali do jeseni 2016. godine, njegovi tvitovi su postali mnogo ređi. U 2017. "mačka" je tvitovala samo tri puta. Godine 2018. samo dva puta. Više od godinu dana nalog ništa nije objavio.

Džulijan Asanž je uhapšen u četvrtak u Londonu i sada svi čekaju da saznaju da li će biti izručen Americi gde je protiv njega podignuta optužnica zbog krađe i objavljivanja poverljivih informacija.