Džinovska raža
Youtube Printscreen
Džinovska raža

Youtube Printscreen

Džinovska raža, Foto: Youtube Printscreen

*Raža krenula u susret roniocima

*Okrenula im stomak, što je prava retkost

*Onda su shvatili da traži pomoć

 

Morske životinje ne druže se tako često sa ljudima. Redak primer je jedna džinovska raža u Australiji, koja je snimljena kako prilazi roniocima tražeći od njih pomoć.

Pročitajte još:

Snimci prikazuju ražu koju su meštani nazvali "Pegica" (Freckles) kako se približila grupi ronilaca u zalivu Ningalu na zapadu Australije, pokazujući im da ispod oka ima zabodenu ribarsku kuku.

Jedan od ronilaca uklonio je kuku nakon nekoliko pokušaja, a snimci neobičnog susreta postali su viralni na društvenim mrežama.

- Bili smo zaista srećni da vidimo džinovsku ražu, i najpre smo par puta ronili pod vodom kako bismo provedeli par trenutaka s njom - rekao je fotograf Monti Hal.

- Međutim, posle nekoliko minuta smo primetili da ima riblju kuku zakačenu ispod desnog oka, a ona sama je nekoliko puta okretala stomak ka vođi grupe Džejku - dodao je i objasnio da je retkost da morska stvorenja okreću svoj najosetljiviji deo tela ka drugima.

- To nije bila moja mašta, ona se nanovo vraćala, okretala i zastajala u vodi, i očigledno tražila je neku pomoć - ispričao je Hal.

Ronilac je na kraju dobio neka klješta i izvadio kuku.

- Džejk je dobio nekoliko klješta, i napravio je nekoliko pokušaja, a raža se svaki put okretala kako bi mu dopustila da joj priđe, rana je očigledno bila bolna. Konačno, uspeo je da izvadi kuku, a raža se smestila na dno mora i ostala s nama još malo - ispričao je fotograf.

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške