Nesvakidašnja svadba u Rudu
Printskrin
Nesvakidašnja svadba u Rudu

Printskrin

Nesvakidašnja svadba u Rudu, Foto: Printskrin

 

Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Muriasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mestu, javlja BHRT.

Svadba је priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susednih gradova.

- S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mesec dana, ja sam se vratio pre deset dana, a ona je došla pre tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru stvaranja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je retkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za belce.

 

 Nairobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna retkost videti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primer BiH kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija - rekao je mladoženja Novak Jakovljević.

- Bila sam pet puta do sada ovde, neverovatno je, razlikuje se od Kenije, različitost kultura je prelepa po meni. Sviđaju mi se ljudi, kajmak, ćevapi, rakija i drugo. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, useve i mnogo neverovatnih atletičara.

 Jednostavno, morate da dođete da bi to doživeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji - dodaje mlada Penina Muriasi, piše BHRT.

 Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi delovala je nestvarno, sve do dana venčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.

 - Pre par meseci, kada mi je kum rekao da će da bude svadba, delovalo mi je pomalo nerealno sve to i neobično. Danas je to dokaz da ljubav može da pobedi sve granice, vidimo jednu nesvakidašnju svadbu ovde kod nas - dodao je kum Mladen Novaković.

 Kažu da ljubav ne poznaje granice, boju kože i da pobeđuje baš sve.

Britanac snimio životinju koju niko nije video 100 godina! (VIDEO SA LICA MESTA)

AUTOR: BeogradIN/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 14.08.2019. 22:54 Vil Burard Lukas imao je tu sreću da u divljini afričke države Kenije kamerom uhvati jedno od mističnih bića te zemlje. * Životinja koju je on uslikao išla je u krdu sa drugim leopardima uobičajene boje krzna * Crni leopard boju svog krzna ima zahvaljujući procesu suprotnom albinizmu - melanizmu * Leopard crne boje manje je veličine od običnog Naime, u pitanju je crni leopard.

 

Ona prava, iskrena emocija ume da sruši i najtvrđe zidove, a jedna takva se dogodila na ovim prostorima u Rudom.

Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa