ZASTRAŠUJUĆA PRIČA O JUNAKU ZOROU! Istina koju nikada niste podledali na filmu! On je stvarno postojao, a njegov život je bio pun JEZIVIH STVARI! (VIDEO)

Zoro je jedna od kulturnih ikona istog ranga kao Tarzan ili Supermen.

Zoro
Zoro, Foto: Printscreen/Youtube

Nastao iz pera američkog pisca Džonstona Mekalija, Zoro se prvi put pojavio u jednom kalifornijskom časopisu. Mekali će kasnije objaviti više od 60 avantura Zoroa, a ovaj će postati pravi junak američke književnosti.

SRPSKI MLADOŽENJA PODMITIO MLADU! Ponudio joj ovoliko para da bi se udala za njega! Njen odogovor oduševio ceo region

Momci šetali POTPUNO GOLI da pokažu svoje snažno telo! Oni bez mišića KAŽNJAVANI su SUROVO! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Dnevno/V.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 20:00 Drevna Sparta nalazila se u regiji poznatoj kao Lakonija, na jugoistoku Peloponeza. Čak i danas, magija ovog grada-države zaokuplja maštu ljudi. Kralj Leonida, Sparta, Foto: Printscreen/Youtube Legendarna Termopilska bitka u kojoj su, posle žestoke borbe, Persijanci pod vođstvom kralja Kserksa pobedili vojsku spartanskog kralja Leonide završila se na današnji dan 480.

Mekali je bio inspirisan jednim Meksikancem, polu-patriotom, polu-banditom koji je živeo u Kaliforniji u 19. veku, za vreme zlatne groznice. Hoakin Murieta je branio rudare od gringosa. Slavni pisac Pablo Neruda je tom popularnom junaku posvetio i jedan pozorišni komad.

Hoakin Murieta, ili "Robin Hud Zapada" kako su ga zvali, živeo je u 19. veku i dane je provodio sveteći se povlašćenima u ime potlačenih – u njegovom slučaju belcima iz Kalifornije, koji su povredili njegove voljene i počinili nepravdu protiv njegovih drugova Meksikanaca.

BEZOBRAZLUK BEZ GRANICA U CRNOJ GORI! Zaleteo se skuterom ka čamcu sa turistima, pa uradio nešto zbog čega ga SVI PSUJU! (VIDEO)

Deca Afrike više neće gladovati?! Hoće li ovaj izum svet učiniti lepšim mestom za život?! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Zaštitnik potrošača/V.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 15:46 Izreka da se ne može živeti od vazduha više ne važi, jer finska kompanija Solar Foods (Solarna hrana) planira uskoro na tržište da plasira novu vrstu brašna.

Legenda je rođena

Murieta se, kada mu je bila 21, sa svojom ženom Rositom i bratom Karlosom, naselio u Kaliforniji gde su napravili malu farmu i planirali da krenu da traže zlato. Ono na šta nisu očekivali bio je loš prijem kod lokalnog stanovništva koje je krenulo da ih napada tvrdeći da Meksikanci ne smeju da traže zlato u toj oblasti i da "ostave američku zemlju na miru".

"MAJKA, KO TI JE OVAJ MUŠKARAC" Ćerka udivici kupila tablet za rođendan, kada je videla s kim se dopisuje PAO JOJ MRAK NA OČI!

Karlos i Hoakin su pokušali da ignorišu pretnje. Jednog popodneva, banda belih ljudi upala je na njihovu farmu, Karlosa su obesili, a Rositu silovali i to sve pred Hoakinovim očima. Hoakina su zatim vezali za konja i vukli po prašni i kamenju i krvavog ga ostavili da umre.

On je preživeo i nakon što pravdu nije uspeo da zadovolji na sudu jer "Meksikanci nemaju pravo da tuže bele ljude" osnovao je bandu poznatu kao "Pet Hoakinovih".

SUNCOBRANI I PEŠKIRI U PONOĆ! Srbi zauzimali mesta na plaži po mrklom mraku, ali onda su se i Grci DOSETILI DA IM DOSKOČE!

Murietina banda je krala stoku, pljačkala vozove, banke i ubijala svakoga ko im se našao na putu, pogotovo belce i Azijate.

Nakon nekoliko godina takvog života banda je otkrivena i ubijena su dva Meksikanca. Vojnici su za jednog verovali da je Murieta, a kako bi imali dokaz o tome odsekli su glavu i čuvali je u ogromnoj tegli sa viskijem.

UPALILE IM SE OČI, POVRAĆAJU! Policija traži da svi zatvore prozore i vrata! Građani misle da znaju šta se od njih krije, sve dele preko društvenih mreža (FOTO)

Ubrzo se proneo glas o ovom zverstvu, ali do kraja nikada nije razjašnjeno da li je "meksički Zoro" zaista ubijen. Žena koja je tvrdila da je Hoakinova sestra još dugo posle tvrdila je da glava u tegli nije njegova. I, legenda je tako rođena!

Mešavina Robina Huda, Petra Pana i Če Gevare

Čileaska spisateljica Izabel Aljende u svom romanu "Zoro" iz 2005. godine navodi da je junak mešavina Robina Huda, Petra Pana i Če Gevare. Telezivijska serija Volta Diznija od 78 epizoda snimljenih od 1957. do 1961. godine doživela je ogromnu popularnost.

UŠLI SU NA NASUKANI JEDRENJAK, A ONDA JE USLEDIO ŠOK! Ručak je bio postavljen, sve je bilo na mestu, samo je posada nestala! I nikada ih nisu pronašli! (VIDEO)

Zoro
Zoro, Foto: Printscreen/Youtube

U kinematografiji je bilo oko 50 Zoroa, i u verzijama parodije i erotike. Najpoznatiji glumci u toj ulozi su Daglas Ferbanks (1920), Tajron Pauer (1940), Alen Delon (1975) i Antonio Banderas u dva filma snimljena 1998. i 2005.

Zoro se pojavluje u stripu, pesmama, video igricama, a njegov izgled visokog, vitkog momka na konju, koji nosi šešir, masku, crni plašt i mač u ruci, i dan danas se koristi.

ZA POJASOM PIŠTOLJ, U RUKAMA MITRALJEZ! Mladić se naoružao za POKOLJ, pa ušao u tržni centar, a onda šokirao CEO GRAD! (VIDEO)

CEO SVET ĆE ZNATI ZA SVETOG SAVU Mali Jakov režirao čudo od filma, a kad vidite odakle mu je došla pomoć, krenuće vam suze! (VIDEO)

MLADIĆ PREMINUO U AVIONU U mrtvačnici ga okupali, a onda je došao njegov otac... Kad su podigli čaršav, umalo se nisu onesvestili od šoka!

BONUS VIDEO: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi