Žena
Youtube printscreen
Žena

Youtube printscreen

Žena, Foto: Youtube printscreen

 

Neke su, kažu, bile šokirane koliko se porodice znaju činiti normalne, no kada se ‘zagrebe malo ispod površine’ na svetlo dana izlaze razne čudne, pa i zastrašujuće stvari.

Ovo su njihova iskustva:

– Porodica za koju sam radila imala je zaključanu sobu u podrumu. Jednom sam je otvorila iz znatiželje, bila je prepuna nacističkih stvari. Otac deteta je imao obrijanu glavu i znao je izgovarati neke rasističke komentare. Kada sam razgovarala s njegovom decom o rasama, učinilo mi se da ih odgaja u neonacističkom duhu. Nakon toga nisam više želela tamo da radim, pronašla sam drugi posao.

– Jednom sam čuvala decu koja su se rvala u dnevnom boravku. Odjednom je soba poprimila neki čudan miris, a deca su se zaustavila i čula sam kako pitaju šta je to. Jedan od njih je oborio veliku limenku s police na pod, a bila je puna marihuane koja se rasula svuda. Poslala sam decu u sobe, sve vratila i počistila.

– Nikada nisam čuvala decu nikome osim porodici, a jednom sam radila kao čuvarka pasa za jedan bračni par. Ta žena me odvela u obilazak kuće prvi put kada sam došla i pokazala mi zadnju sobu koja je bila puna dildoa i drugih se*s-igračaka. Rekla mi je da mi to pokazuje kako bih znala da su tamo i da mi ne bude neprijatno. Oni su, naime, prodavali te stvari zbog dodatne zarade. Dobro su me plaćali, volela sam njihove pse.

– Čuvala sam dete koje mi je prišlo i hladno reklo: ‘Moj tata ponekad tuče moju mamu’. Bila sam tada još u srednjoj školi. Ispričala sam mami šta mi je dete reklo, a ona je otišla na policiju i to prijavila.

– Čuvala sam decu u manjem gradu i bila vrlo popularna dadilja. Meni su davali tri puta veću platu da čuvam decu od tri porodice, odjednom. Tek kasnije sam saznala da u gradu postoji svingerski klub čiji članovi su tamo odlazili u grupama, zavisno čiju decu sam taj dan čuvala.

– Radila sam za vrlo bogatu porodicu koja je imala troje dece i svake godine bi odlazili na letni odmor na Floridu. Majka je bila u tridesetima. Dolazili su zajedno na odmor, a kada bi se smestili, otac bi odleteo nazad u Kali na posao. Decu sam čuvala tri do pet puta nedeljno od 18.30 do 22 sata. Majka bi bila sva preplanula, ostavila bi svoj venčani prsten na kuhinjskom stolu i otišla van. Vraćala se vrlo kasno, pijana, a često u društvu nekih muškaraca koje mi je predstavljala kao svoje prijatelje. Često bi mi davala puno više novca nego je trebala. Naravno, nikad se zbog toga nisam žalila.

– Čuvala sam decu u porodici koja je živela u kući uređenoj kao iz nekog časopisa, ali u ladicama, hladnjaku i ormarima nije bilo ničega. Nije bilo toaletnih potrepština u kupatilu, osim WC papira, u kuhinji nije bilo hrane i pribora za jelo. Nije bilo niti dečjih igračaka. Žena mi je rekla da naručim hranu za decu te da će gledati TV. Bilo je čudno.

– Čuvala sam decu prvim komšijama kada sam imala 13 godina. Deca su imala 8 i 5 godina. Išli smo zajedno u školu i vraćali se iz nje pa bih s njima otišla u njihov dom, uradili bismo domaće, jeli… Jednog dana škola je trajala upola kraće, a njihova majka je to, čini se, zaboravila. Ušli smo u stan i čula sam da se jedna vrata zatvaraju. Mislila sam da imaju uljeza pa sam zgrabila bejzbol palicu i otvorila vrata kupatila, a tamo je stajala njihova majka gola uz nekog momka koji definitivno nije bio njihov otac. Dala mi je sav novac koji je imala u novčaniku da to ne spominjem. Dala mi je i svoju vizitku jer je bila fotografkinja tako da sam na kraju dobila 400 dolara i 650 dolara vrednosti u fotografijama koje mi je snimila za skori Božić, kako bi ih mogla darovati porodici. Čuvala sam im decu oko tri meseca pre nego su preselili.’