Horoskop, astrologija, horoskopski znaci
Shutterstock, ilustracija
Horoskop, astrologija, horoskopski znaci

Shutterstock, ilustracija

Horoskop, Foto: Shutterstock, ilustracija

Ovan

Ljubav i veze

Oktobar za većinu Ovnova donosi poboljšanja u komunikaciji, što će svakako prijati svima onima koji su u vezi. Ovo je odličan period da govorite sa svojim partnerom o svim svojim problemima, zato što ćete oboje biti u mogućnosti da realno sagledate situaciju i shodno tome da rešite sve ono što vam smeta. Ono što može obeležiti naredni period za vas jesu promene koje ćete želeti da uvedete zajedno sa svojim partnerom u načinu svog života, te svega onoga što vas okružuje.

Pročitajte još:

 

Oktobar nije dobar samo za zauzete, već je pogodan i za sve slobodne Ovnove. Odlično vreme da napravite korak ka tome da više ne budete sami i usamljeni, jer ćete imati dosta uspeha u pronalaženju novog, kvalitetnog partnera. Jedino pripazite na to da ne postanete opsednuti osobom koja vam se svidi, sve što je potrebno jeste da malo pritajite emocije u novim odnosima i sve će biti u najboljem redu.

Novac i karijera

Ono što će obeležiti oktobar za većinu Ovnova jeste pregovaranje, i to u svim sferama profesionalnog angažmana. Međutim, reč je o sasvim pozitivnim pregovorima i dogovorima, što će koristiti onima koji imaju već neke poslovne planove, ali i onima koji tek traže nešto za rad. Budite samo pripremljeni, neka vam organizacija bude besprekorna, jer će vam mnogo olakšati. Priklanjajte se svojim diplomatskim veštinama, jer će vas spasiti u mnogim konfliktnim situacijama sa kolegama i nadređenima.

Oktobar je mesec koji će vam doprineti dosta bolje finansije, nego što su to bile u prethodnom periodu, pa slobodno možete uložiti nešto višeu neki posao ukoliko ste planirali, a najbolje bi bilo da se ta ulaganja svode na nekretnine, jer vam dolaze vrlo povoljni dani za to.

Zdravlje

Ovo je defintivno mesec u kojem će Ovnovi ostvariti mnogo uspeha na svim poljima. Budite što više uz svoju porodicu, prijatelje, jer će vam to dati još više snage i volje. Izgladite odnose sa prijateljem ili bliskom osobom sa kojom niste u poslednje vreme govorili, te učinite da zaista ovo bude jedan lep oktobar za pamćenje.

Bik

Ljubav

Period koji je pred vama zahteva da budete u savršenom balansu, kako ne bi došlo do problema u vezi. Dosta ćete stvari, komentare i uopšte sve što se dešava oko vas shvatati lično, zbog čega je moguće da ćete naići do nesuglasica sa partnerom. Čak će vas i najmanje stvari izluđivati, što će se svakako odraziti na vaš odnos u vezi. Povedite računa o tome da uspostavite normalnu i stabilnu komunikaciju sa partnerom, kako biste mogli da prevaziđete sve nesuglasice.

Izmenite svoju rutinu u svemu, načinu poslovanja, hobija, obavljanja svakodnevnih obaveza, što će vam veoma prijati i bićete zadovoljniji, a to će svakako biti dobro za vaš odnos sa partnerom. Dok zauzeti imaju nekih problema, slobodni Bikovi ne žele da predaju srce bilo kome. Baš zbog toga, ovo će biti mesec pun druženja, zanimljviih poznanstava i neobaveznog flerta.

Novac i karijera

Bikovi, ovo je mesec koji će u vama stvoriti potrebu za takmičenjem, ali ne uzaludno, budući da ćete biti veoma uspešni u tome. Savršeno je vreme da organizujete svaki svoj poslovni korak, te da izgladite sve probleme sa kolegama, budući da je odličan period za to. Nailazićete samo na pozitivne komentare i kritike. Informacije do kojih ćete dolaziti pomoći će vam u tome da sve radite baš onako kako je potrebno, a tako ćete biti i veoma produktivni. ovo je definitivno mesec Bikova kada su poslovni uspesi u pitanju, pa bi trebalo samo da se potrudite i date svoj maksimum, isplatiće se.

Zdravlje

Vreme je da poslušate svoju intuiciju, te da se njome povodete, jer će vas dovesti do onoga što zaista želite i za šta se dugo borite. Poslušajte i potrebe svog tela, vežbe i dijeta bi dobro došli, kao i nešto više sna.

Blizanci

Ljubav

Iako je u vašoj vezi sve u najboljem redu, ono što je potrebno da stvorite i uspostavite jesu određene granice. Koliko god da ste prisni sa svojim partnerom i da imate međusobno slobode, neke stvari moraju da se znaju i da se poštuju, za čim ćete i sami imati potrebu. Biće vam veoma bitno da vaš partner zna šta volite, a šta ne, te da to i poštuje, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih rasprava.

Pročitajte i:

 

Sve osim ovoga savrđeno funkcioniše kod vas, posebno kada je u pitanju vaša seksualna energija, pa će ovo biti jedan veoma zanimljiv mesec za vas. Tu su i nove veze za sve slobodne Blizance, pa je vrlo moguće da ćete jedno lepo poznanstvo pretvoriti u nešto više i kvalitetnije.

Novac i karijera

Oktobar je mesec kada će svi oni koji se bave odnosima sa javnošću i prodajom imati veoma velike uspehe, pa se potrudite da iskoristite period koji je pred nama. Ono što vam može predstojati tokom oktobra jesu mnogobrojni poslovni putevi, u okviru ili van zemlje, što će vam svakako prijati, a i stvorićete značajna poznanstva i prijateljstva koja vam mogu dosta značiti.

Blizanci koji trenutno nisu zaposleni, imaju velike mogućnosti da se to promeni, a uz to bi trebalo da prihvatite ono što vam se nudi, pa čak i neke sezonske poslove, jer se nikada ne zna kakva prilika tu može naići. Stvaranje dobrih kontakata uvek je bilo nešto što mnogo vredi.

Zdravlje

Blizancima je bitno da ovog meseca ne popuste mnogo pred emocionalnim teretom, budući da će ga biti. Vodite računa o svom zdravlju i poslušajte sve znakove koje vam organizam šalje, kako ne biste stvorili veće zdravstvene probleme.Uz sve to, pratite svoje snove i ne zaboravljajte nikada na njih.

Rak

Ljubav

Mnogo toga zanimljivog očekuje na ljubavnom polju većinu pripadnika ovog znaka tokom perioda koji dolazi. Ukoliko ste neko kraće vreme u vezi ili imate prijatelja “sa povlasticama” trebalo bi da se zapitate da li možda on hoće nešto više nego neobaveznu vezu koja vama trenutno odgovara. Osećaćete se veoma energično i poletno, a to će upravo uticati na to da želite samo kraća druženja, na šta najviše utiče vaš pojačani seksualni apetit. No, ovo će najviše odgovarati onima koji su u dužim vezama, jer ćete se još više zbližiti sa svojim partnerom.

Ni slobodni Rakovi nemaju drugačije namere, pa će za njih oktobar biti mesec zabave, druženja uz dosta flerta i neobaveznih susreta. Neće vam biti potrebna “duboka” ljubav, već samo osećaj zaljubljenosti koji će uticati na to da imate dovoljno energije za sve šta radite.

Novac i karijera

Emotivni život će vam pomoći da budete opušteniji, jer posao donosi mnogo obaveza i stvari kojima ćete morati da “vladate”, kako biste ostvarili sve ciljeve koje imate na umu. naporan mesec vas čeka kada je količina, kao i težina posla u pitanju, a to svakako vodi i velikim uspesima. No, doći ćete do momenta kada ćete morati da donesete i jednu veliku odluku, pa bi trebalo da sednete i razmislite dobro, sagledate sve činjenice koje imate pred sobom i tek onda donesete konačnu odluku.

Zdravlje

Mnogo posla utiče na to da nemate vremena za svoju porodicu i prijatelja, što biste svakako trebali da izmenite. Vreme provedeno uz bliske osobe učiniće da se osećate bolje, te će vam dati i više energije da svaki problem na koji naiđete bolje i brže rešite. Povedite računa o zdravlju i polako planirajte neki kraći odmor, verovatno će vam trebati nakon napornog perioda koji nadolazi.

Lav

Ljubav

Lavove očekuju manje turbulencije u vezama, ukoliko su zauzeti. Nedostajaće vam malo empatije i razuemvanja, te ćete imati dosta kritika na račun svog partnera, što će svakako dovesti do toga da nastaju različite nesuglasice i svađe. Pokušajte da se malo smirite i razumete sve što partner želi da vam kaže, nemojte signale i znakove da tumačite pogrešno, jer ćete tako samo negativno uticati na svoju vezu. Budite malo osećajniji, te ćete tako rešiti apsolutno svaki problem.

Ne prihvatajte uvek savete od drugih, mogu samo da vam odmognu, nekada stanite i poslušajte ono što vam govori vaš unutrašnji osećaj. Ovo važi i za slobodne Lavove, ukoliko pravilno pročitate znakove koji vas navode na neku osobu, možete ostvariti lepu i kvalitetnu vezu.

Novac i karijera

Vreme je da sve svoje ideje i planove počnete da sprovodite u delo. Oktobar je veoma dobar mesec za uspešne karijere kod skoro svih Lavova, bez obzira na to čime se bavite. Pokušajte da sve ono što zamislite započnete sa realizacijom, jer ćete ubrzo videti da će se isplatiti, i svaki projekat koji budete započeli biće dovršen. I kada su finansije u pitanju, mesec pred nama vam donosi dosta poboljšanja i boljeg stanja, te ne morate brinuti o tome. Čak možete sasvim slobodno uložiti u neki novi posao, ukoliko ste to već planirali.

Zdravlje

Dosta rada obeležiće period koji vam sledi. No, i pored toga, morate brinuti o sebi, te vam se savetuje da uvek budete dovoljno naspavani, jer će samo kvalitetan san učiniti da budete uspešni na svakom polju. Uživajte u početku jeseni, iako je možda ne volite, jer će vam doneti dosta razloga da ostane u lepom sećanju.

Devica

Ljubav

Kada su ljubav i emocije uopšte u pitanju, potrebno je da razmišljate o kompromisima. Nemojte da stvari radite samo onako kako vama odgovara, već poslušajte i drugu stranu, pa ćete tako izbeći brojne konfliktne situacije. Tokom narednog perioda na vaše emotivne odnose će dosta uticati vaše finansijsko stanje, budući da će vas manjak novca činiti nervoznim, pa ćete to prenositi i na svoje voljene. Tako će biti i u odnosu na partnera, ali i porodicu i prijatelje, pa ćete sve posmatrati sa materijalne strane. Strpite se i primirite, jer bliske ljude ne bi trebalo da zamarate takvim svojim problemima, oni su tu da se osećate opušteno i sigurno.

Pročitajte i:

Novac i karijera

Kao i u ljubavi, sve će u narednom periodu biti podređeno finansijama. Najbolje bi bilo da se posavetujete sa osobom koja je stručna, te da ne vršite velika ulaganja, ali ni da previše štedite, jer će vas izbalansiran odnos dovesti do nekih uspeha koje priželjkujete. Ukoliko poslujete u kompanijama u kojima je veliki protok novca koji sami kontorlišete, uvek proverite sve dva puta, kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija.

No, i pored ovakvih problema, koristićete svoj šarm i moć zavođenja kako biste rešavali neke poslovne dileme, što će učiniti da vas mnogi nadređeni primete, a to će svakako dovesti do ispunjenja ciljeva koje već dugo imate u svojoj glavi.

Zdravlje

Dosta ste napeti i previše razmišljate o svemu što radite, a to će naredni period zahtevati u velikoj meri od vas, pa vam je pšotreban i odmor, nešto što će činiti da se osećate relaksirano i odmorno. pronađite nešto što vas najviše opušta, te se prepustite, kako biste mogli sve da izvedete do kraja što ste i zamislili.

Vaga

Ljubav

U prethodnom periodu su se po vašoj glavi motala brojna pitanja koja vi i dalje niste rešili. Ipak, u oktobru definitivno važi ono – sad ili nikad. Upravo u ovom periodu ćete imati prilike da napokon razgovarate sa partnerom o svemu što vas je mučilo prethodnih nedelja. Osećaćete da napokon imate snage da to što vam je na umu i usmeno izrazite. Bićete u stanju da konstruktivno razgovarate sa partnerom, bez potrebe da ga vređate i povređujete. Zato ovo i jeste period kada je dobro da razgovarate o budućnosti vaše veze i, generalno, u kom pravcu će se vaš odnos razvijati.

U suštini, ovo je jedan dinamičan period i sigurno vam neće biti dosadno, bez obzira na to da li ste u vezi ili ne. Suština ovog perioda, kada je u pitanju ljubav, jeste komunikacija i otvoren razgovor o svemu. Ovo može unaprediti čak i vaš seksualni život.

Slobodne Vage će verovatno to i ostati i ovog meseca ukoliko ne pronađu nekoga ko će im zaista odgovarati. Vi jednostavno ne želite da trošite vreme na nešto što nema perspektivu. Zbog toga ćete možda nekome delovati hladno i neprijatno.

Novac i karijera

S obzirom na to da je ovaj period dobar za komunikaciju i otvorene razgovore, isti slučaj važi i za posao, a ne samo za ljubav. Čak, Vage koje se bave poslom koji ima veze sa komunikacijama biće veoma uspešne. Nije vam problem da govorite, jako ste elokventni i sve će vam ići od ruke. Osim toga, svoju veštinu izražavanja možete iskoristiti i za samopromociju i oglase u kojima reklamirate svoj rad. Ovo je dobar period i da radite na sebi i razvijanju znanja i viština. Dobri ste u ubeđivanju i “diplomatskim” razgovorima.

Zdravlje

Moto za ovaj mesec za vas je – učini to odmah! Nemojte da čekate, zgrabite priliku! Bićete motivisani za sve, ali samo vodite računa o tome da dobro raspodelite svoje vreme i energiju. Osim toga, povedite računa i o tome da dovoljno vremena posvetite vama dragim ljudima, naročito ukoliko ste u poslednje vreme bili pomalo sebični. Prijaće vam. Izbegavajte ljude koji vam ne prijaju i koji u vama bude negativnu energiju.

Škorpija

Ljubav

Za Škorpije koje su u vezi, ovo će biti sjajan period da se dodatno zbliže sa partnerom i to na nekom romantičnom putovanju, daleko od svih. To će biti savršeni način da se posvetite jedno drugom i ojačate svoju vezu za koju, čini se, kao da niste imali dovoljno vremena u poslednje vreme i koju ste olako shvatali. Vaša mašta ovog meseca zaista može svašta, a to će se odraziti naročito na vaš seksualni život. Definitivno ćete razbiti monotoniju, a način na koji ćete to uraditi, odaberite u skladu sa svojim željama, osećanjima i ličnostima, na kraju krajeva. U ovom periodu bi zaista trebalo da se opustite i zaboravite na sve probleme. Sada ste tu samo vaš partner i vi.

Ukoliko ste slobodni, shvatite da ne može sve da bude savršeno i da vaš partner ne mora biti savršen. Prestanite da se opterećujete detaljima. Baš te sitne nepravilnosti i “mane” mogu biti vrlo intrigantne i seksi, zar ne?

Novac i karijera

Škorpije će ovog meseca biti naročito zainteresovani za ostvarivanje prisnih, prijateljskih odnosa sa kolegama na poslu. Samo napred. Takvi odnosi neće biti samo zabavni, već mogu biti i vrlo korisni. Ovo je generalno dobar period za posao, naročito ukoliko se bavite poslom koji utiče na veći broj ljudi ili celu društvenu zajednicu, kao što su recimo brojna humanitarna zanimanja. Bićete vrlo efikasni u komuniciranju. Ne plašite se da budete inovativni, proaktivni i da se opasno “bacite” na konkurenciju.

Zdravlje

Bićete jako impulsivni ovog meseca, te ako vam nešto znači, vodite računa o svojim naglim reakcijama. Osim toga, može se desiti da ćete biti vrlo pristrasni i opsesivni, pa je bolje da ne donosite velike i važne odluke ovog meseca. Biće vam potreban odmor od svega i svih, želećete da pobegnete daleko, da se izolujete i posvetite se samo sebi i svojim osećanjima.

Strelac

Ljubav

Zauzete Strelce očekuje seksi i strestveni mesec! Bićete raspoloženi za ljubav i prosto ćete zračiti nekom toplinom. Koliko god da ste sa partnerom, u ovom periodu će vam najvažnija biti upravo ta “fizička” ljubav. Stalo vam je do dobrog seksa i potrudićete se da uradite sve što je u vašoj moći da taj aspekt veze što više osvežite i učinite zanimljivim. Budite sigurni da partner neće moći da vam odoli! Ukoliko ste u braku, možda vas očekuje proširenje porodice. O da, beba može biti tik iza ugla! Nemojte se plašiti, prosto ćete imati potrebu za tim. Ako pak već imate decu, osećaćete da im je potrebno više vaše pažnje i ljubavi.

Čak i ako ste slobodni, neće vam biti dosadno. I kod vas važi već pomenuto ljubavno raspoloženje, a ako se angažujete po tom pitanju, vaš status veze se lako može promeniti. Izlazite, družite se, a ako vam prijatelji predlažu nekog, razmislite dvaput i nemojte da odbijate “na prvu loptu”. Osim toga, možda ćete zanimljivu osobu upoznati i putem društvenih mreža.

Novac i karijera

Kada je reč o poslu, biće vam važno da budete sistematični, tačni i dobro organizovani. Bićete brzi, ali precizni i ovaj period je zaista dobar bez obzira na to čime se bavite. Čak se i studentima smeši sreća! Budite strpljivi, koncentrisani i uspeh će doći, samo ne odustajte. Znate koliko možete i držite se svojih standarda.

Zdravlje

Bićete jako druželjubivi i neće vas držati mesto. To što vam i na ljubavnom i na poslovnom i na finansijskom planu cvetaju ruže biće vam dovoljna motivacija da budete srećni, da i dalje radite i trudite se i da prosto blistate. Nemojte se iznenaditi ako vam neko kaže da izgledate drugačije ili da ste se preporodili!

Jarac

Ljubav

Ovog meseca će odnos sa porodicom vama biti na prvom mestu, naročito ukoliko i sami imate partnera i decu. Vaša potreba da ponovo budete mladi i detinjasti zapravo uopšte nije loša jer će vas to dodatno zbližiti sa njima. Takođe, biće vam jako važno da osećate da vaš odnos raste i razvija se i nećete biti zadovoljni ako uz svog partnera ne vidite budućnost i ukoliko vam se čini da “tapkate” u mestu. Ipak, ako pokrenete razgovor o toj temi, sve se lako može promeniti i to nabolje. Vreme je za novu stranicu!

Ukoliko ste slobodni, moguće je da ćete na nekom putovanju, što privatnom što poslovnom, upoznati osobu koja će vam se jako dopasti i sa kojom ćete želeti da se upustite u flert, a možda i nešto više. Svakako, ovo je lep mesec za sve pripadnike ovog znaka.

Novac i karijera

Ukoliko su nove tehnologije u prirodi vašeg posla, moraćete da ispratite promene i budete u toku sa dešavanjima. Ukoliko ih u najvećoj meri uključite u svoje poslovanje, to vam može doneti samo dobro. Generalno, ništa posebno se neće promeniti ovog meseca, a ukoliko ste do sada uspešno poslovali, takva situacija će se i nastaviti. Nekako ćete uvek biti u centru pažnje zbog svog rada, a osim toga, ovo je i dobar period kada su finansije u pitanju.

Zdravlje

Ovaj period, srećom, ne donosi mnogo trzavica. Dobro ćete se osećati, nećete imati previše obaveza koje vas umaraju pa je savet da se ovog meseca posvetite sebi i svom ličnom razvoju i napretku. Radite ono u čemu uživate i sa čim ćete biti srećni.

Vodolija

Ljubav

Zauzete Vodolije će u oktobru biti veoma slabe na svog partnera. On će imati veliki uticaj na vas pa će se činiti kao da ste potpuno druga osoba. Iako se možda nećete uvek slagati sa njegovim stavom, na kraju ćete uvek vi biti ti koji na kraju popuste. Iako vam deluje kao da odstupate od onoga što vi zapravo jeste, na neki čudan način će vam prijati ovakav uzbudljiv i strastven odnos međusobnog “ganjanja”.

Čak i da ste slobodni bićete jako strastveni i raspoloženi za ljubav, pa čak i seks. Neće vam biti problem da se povremeno upustite u neku avanturu bez obaveza. Samo nemojte biti previše egoistični i nećete propustiti sjajne stvare koje su vrlo verovatne u toku ovog meseca.

Novac i karijera

Možda ćete se suočiti sa nekim problemima na poslu, ali koliko god oni delovali veliko i značajno, nemojte toliko pažnje posvećivati detaljima već se oslonite na svoju intuiciju. I verujte u sebe! Ovo je period kada ćete na lakši ili teži način naučiti da ponekad morate da se udaljite od onoga što vas frustrira i o tome počnete da razmišljate glavom, a ne srcem. Budite racionalniji. Suštinska promena se može desiti na polju finansija, ali u onom pozitivnom smilsu.

Zdravlje

Genralno, ovo je uspešan mesec i sigurno ćete naučiti mnogo toga što će vam biti korisno i što će vam prijati, pomoći da se osećate bolje. Neko će pokušati da poljulja vaša uverenja, ali ne dajte se tako lako. Vi znate šta je vama zaista važno i samo na to se i fokusirajte. U slučaju da ipak posumnjate u sebe, oslonite se na prijatelje i vama važne ljude koji će vas najbolje motivisati.

Ribe

Ljubav

Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku u kome ima i dece, moguće je da će doći do nekog nesklada i nesporazuma sa partnerom. Ovo nije nešto što se ne može prevazići ali oboje morate malo da smirite strasti i racionalno sagledate eventualni problem. Oboje imate potrebu da isterate svoje, ali tako nikuda nećete stići. Timski rad nije bitan samo kada je u pitanju posao, već i kada je u pitanju bilo koji drugi tip ličnog odnosa. Usredsredite se na zajednički cilj, a sve vaše razlike ostavite po strani.

Kada je reč o seksu, bez obzira na to da li ste u vezi ili ne, sada je vreme da poradite i na ovom aspektu života. U ovom pogledu je važno da naučite da ne budete sebični već da zadovoljstvo treba da bude obostrano. I seks nije samo seks, nagon. On zaista može da učini mnogo za svaku vezu.

Slobodne Ribe će možda promeniti svoj status veze i to će biti ono što su dugo čekale i o čemu su maštale.

Novac i karijera

Kako su u vezi važni timski rad i komunikacija, isti slučaj važi i kada je u pitanju posao. Ključ dobre komunikacije jesu tačne informacije i slušanje, a vama to nije problem. Umete da privučete pažnju na sebe i dobro “prodate” svoj rad. U suštini, ništa posebno se neće promeniti na poslovnom planu. Isti posao, iste obaveze, ista iskušenja… Trudite se da budete hladne glave i uvek dobro razmislite pre nego što na nešto i odreagujete.

Zdravlje

Oktobar je za vas mesec kompromisa i potrebe da branite sebe. To će vam oduzeti mnogo energije, ali nemojte dozvoliti da vas neko bez razloga ugnjetava. Uvek se mirnim putem može pronaći rešenje koje će svima odgovarati. U nekim trenucima ćete biti previše emotivni, nervozni, džangrizavi, mnogo ćete razmišljati i mučićete sami sebe. Pokušajte da se isključite ili da priuštite sebi neku aktivnost koja će vas opustiti i smiriti.