žena
print screen Facebook

 

žena

print screen Facebook

Foto: print screen Facebook

Došlo je vreme kada moramo posebno da obratimo pažnju jedni na druge, većim delom dana smo u kućama i zanimamo se stvarima koje mogu biti jako korisne svima nama. Dve prijateljice, spojile su svoj posao, i trgovale na način o kojem će se pričati.

Jasmina Kostić (52) i Gorica Rajić (59) iz Vrčina, niz godina imaju svoje male biznise. Gorica uzgaja ruže, i pravi cvetne aranžmane, dok Jasmina ima svoju krojačku radnju u kojoj šije i spaja nespojivo.

"Doći će oni u naše godine, tu ja njih čekam, gospođo!": Kako je JEDNA KULTNA SFRJ SERIJA pokazala da se od prošle epidemije NAŠ NAROD NIMALO NIJE PROMENIO

Fejsbuk je "kriv"

- Danima sam tragala da kupim masku, ali nestašica je svuda. Nije bilo apoteke u koju nisam ušla, ali nijednu masku nisam našla. Pala mi je na pamet ideja da se oglasim putem fejsbuka, što sam i uradila. Napisala sam da tražim masku da kupim, i ako neko zna gde ima neka mi javi . Ubrzo posle niza komentara na mojoj objavi, javila se i Jasmina koja mi je rekla da ona šije maske i da dođem u njenu radnju, da je problem rešen - počinje Gorica.

- Naravno, istog momenta sam otišla da preuzmem masku i sa sobom ponela novac da platim. Kada sam stigla u Jasmininu radnju, dobila sam lepu masku, šivenu samo za mene. Kada sam htela da platim, suma je bila izražena u ružama. Ja inače uzgajam ruže i prodajem, to mi je hobi. A Jasmina obožava ruže, i tako smo se trampile, ja njoj dala tri ruže, ona meni masku - priča kroz smeh Gorica.

Jasmina je sada postala poznata u Vrčinu jer šije maske sugađanima po simboličnoj ceni, pa mnoge i ne čudi što je naplatila masku "u naturi", tražeći samo tri cveta.

Cveće buket

Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Zašto da ne pomognem ako mogu"

- Nije mi teško, shvatam ozbiljnost situacije, i podržavam ljude koji slušaju preporuke lekara i nose zaštitne maske. Ako imam materijala, zašto da ne, svakome ću da sašijem maske, meni je to pet minuta posla, a nekome čuva zdravlje", kaže krojačica.

Lepo i korisno