Predrag Marković
Alo!/Marko Metlaš
Predrag Marković

Alo!/Marko Metlaš

Predrag Marković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Predrag Marković, nosilac mnogobrojnih javnih funkcija, prepoznatljiv po autentičnom imidžu i raznolikim interesovanjima, lice je koje se 2017. vratilo u javni život Srbije. Ovoga puta nakratko.

Pročitajte još:

Kada je sredinom te godine obelodanio osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije, mnogi su ga prepoznali. Omladina Srbije nedugo potom ga je upoznala kao nosioca izborne liste POKS.

Prethodno, bio je jedan od osnivača G17+, kasnije je proglašen za njenog počasnog predsednika. Potom je postao predsdnik Narodne skupštine Srbije i na toj funkciji ostao tri godine, do 2007. Od marta do jula 2004. čak je bio v.d. Predsednika Srbije.

U rekonstruisanoj vladi Mirka Cvetkovića 2011. godine postao je ministar kulture, informisanja i informacionog društva. Potom, bio je narodni poslanik, sve dok se 2013. godine nije povukao iz politike. Na određeno.

U međuvremenu privukao je veliku pažnju medija svojom ženidbom. Naime, 26. decembra 2015. godine stupio je u brak sa Vesnom Marković, rođenom 1991. godine.

Preporučujemo još:

Inače, Marković je rođen 1955. godine u selu Čepuru pored Paraćina. Studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali ga nije završio. Pored politike i novinarstva bavio se istorijom i književnošću.

Iz prethodnog braka ima sina Jakova.