Savo Petrović
Printscreen
Savo Petrović

Printscreen

Savo Petrović, Foto: Printscreen

* Često su ga nazivali "poštenom budalom"

* Žena mu se nikad nije zahvalila

* Sada radi u Francuskoj

Prisetimo se te davne 2015. godne kada je u Ljuboviji mladić Savo Petrović pronašao torbu u kafiću u kom je radio. Savo i njegov kolega Marko Vasić radili su tog dana.

- Ja sam radio normalno prvu smenu. Savo je došao u drugu kao i svakog dana, a sve se to desilo nekih 20 minuta nakon mog odlaska - rekao je Marko.

U kafić je došla žena sa još dva muškarca. Sedeli su na terasi, a nakon njihovog odlaska Savo je došao da počisti sto i pokupi prazne čaše kada je ugledao torbu. 

- To je bila ženska torba i mislim da je bila polu otvorena, sa gornje strane. Uneo sam torbu u kafić i stavio je iza šanka - objasnio je Savo.

Prema njegovim rečima, torba je bila polu otvorena sa gornje strane. Video je da ima novca i platnih kartica, ali ni u jednom trenutku nije bio svesan koliki se iznos u torbi.

- Nisam video da je bilo toliko novca. Ja sam video jedan deo koji je bio tu i nisam želeo ni da ga pipam - priseća se Savo.

Kako njegov kolega Marko tvrdi, Savo je bio veoma zbunjen, ali je pozvao policiju koja je došla i odnela torbu sa parama.Kasnije tog dana, vratili su se sa spiskom da se u torbi nalazi 42.000 evra i da ništa nije falilo u istoj. 

Oni su ženi dali Savin broj telefona da bi mu se javila. Savi je bilo drago što je novac vraćen jer niko ne zna šta se dešava iza tuđih vrata.

Vratio je tolike pare, a niko mu nije rekao ni hvala.

- Ne treba mi to "hvala", ali bilo bi ljudski da se neko javio - zaključio je Savo.

Gde je Savo danas?

Kada je Savo našao novac, on je još uvek radio u kafiću. Nekoliko godina kasnije, ovaj pošten mladić radi i živi u Francuskoj i kaže da će nastaviti da radi u inostranstvu. Trenutno je zaposlen u muzeju "Luvr" u Parizu kao monter.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se